Επιτροπή έκοψε το επίδομα από 30χρονο με νοητική στέρηση

Στον Καιάδα λόγω… οικονομίας!

04/04/2013 - 16:12

Συνήθεια αποτελεί πλέον για τα μέλη των επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) να κόβουν τους εξεταζομένους. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Κωνσταντίνου Πολύμου, παιδιού του Σταύρου και της Ειρήνης από το Ίππειος, που αντιμετωπίζει από τη μέρα που γεννήθηκε χρόνια διανοητικά προβλήματα.

Συνήθεια αποτελεί πλέον για τα μέλη των επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) να κόβουν τους εξεταζομένους. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Κωνσταντίνου Πολύμου, παιδιού του Σταύρου και της Ειρήνης από το Ίππειος, που αντιμετωπίζει από τη μέρα που γεννήθηκε χρόνια διανοητικά προβλήματα. Ωστόσο, αυτά δεν ήταν αρκετά για την αρμόδια επιτροπή, που αποφάσισε να χαρακτηρίσει «ήπια» την αναπηρία του και άρα να κοπεί η χορήγηση του απαραίτητου να ζήσει επιδόματος.

Από τα 950 ευρώ που έπαιρνε το δίμηνο ο Κωνσταντίνος Πολύμος, εδώ και μήνες έχει μείνει χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας.

Ο 30χρονος πέρασε από την επιτροπή στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Κρίθηκε ότι πάσχει από ήπια νοητική στέρηση με ποσοστό 50% , ενώ το συνολικό ποσοστό αναπηρίας ανέρχεται στο 30%. Τα ποσοστά αυτά, όμως, δεν επαρκούν για να πάρει ο 30χρονος το προνοιακό επίδομα.

Η οικογένεια αποφάσισε να περάσει και από δευτεροβάθμιο όργανο. Γι’ αυτό, άλλωστε, τη Δευτέρα 1η Απριλίου υπέβαλε και σχετική ένσταση. Βέβαια αυτό που επιδιώκει η οικογένεια, είναι να εξεταστεί ο 30χρονος όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην περιμένει άλλο ένα εξάμηνο ή χρόνο, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.

Η εξομολόγηση…
«Αύριο - μεθαύριο, άμα φύγω από τον κόσμο, τι θ’ απογίνει το παιδί αυτό;», είπε στο «Ε» σχεδόν συγκινημένη η μητέρα του 30χρονου, Ειρήνη Πολύμου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ανησυχία της για το μέλλον του παιδιού της. Υποστήριξε ότι ο γιος της είχε πρόβλημα από τότε που γεννήθηκε και εδώ κι εννέα χρόνια που περνούσε από επιτροπές, του έδιναν υψηλά ποσοστά (80%). «Τώρα τι άλλαξε και μείωσαν τα ποσοστά;», τόνισε με απορία. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το παιδί της δεν έχει πάει στρατό, ούτε έχει τελειώσει το σχολείο και πως εκείνη πρέπει να είναι δίπλα του κάθε μέρα για να του μαγειρεύει, να τον πλένει, να τον καθαρίζει, πράγμα που θα εξακολουθήσει να κάνει φυσικά, όπως τόνισε, όσο είναι γερή και δυνατή.

Η οικογένεια αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όπως είναι φυσικό το γεγονός ότι η Πολιτεία στερεί από τον 30χρονο το επίδομα, προσθέτει ακόμη ένα στα ήδη υπάρχοντα. Η κ. Ειρήνη υποστηρίζει ότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη και γίνεται ακόμη δυσκολότερη όταν έρχονται λογαριασμοί που καλείται να πληρώσει. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν την οικογένεια από το Ίππειος, με όποιον τρόπο μπορούν. Μάλιστα η ΑΜΚΕ «Τα Φώτα Απέναντι» πρόκειται να οργανώσει την Πέμπτη 25 Απριλίου εκδήλωση, από την οποία αναμένεται να συγκεντρωθούν τρόφιμα για την οικογένεια Πολύμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey