Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Τάκης Χαρ. Ιορδάνης (Ph.D.)

 • Η αποκαθήλωση του Αντισσαίου ήρωα της Εθνικής Αντίστασης

  Αυτές τις μέρες το «Εμπρός» έγραψε: «Η αυθαιρεσία προσβάλλει τη μνήμη του», αναφερόμενο στον Αντισσαίο ήρωα Αριστείδη Φ. Μαραγκό. Βεβαίως αυτό που δεν ήξερε ο συντάκτης του άρθρου, ήταν ότι η σχετική προσβολή, έχει πια μετατραπεί σε ασέβεια. Παραθέτω τα σχετικώς γενόμενα:

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η κόπωση της ελληνικής κοινωνίας

  Το έχω γράψει και άλλοτε και το ξαναγράφω. Τα φυσικά φαινόμενα απαράλλακτα, έχουν εφαρμογή και στα κοινωνικά. Ένα, με το οποίο θα ασχοληθώ σήμερα, είναι το φαινόμενο της κοπώσεως.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Γιατί άφησαν το νησί, χωρίς νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ;

  Ο πρόσφατος χιονιάς ατυχώς για μια ακόμη φορά, κατέδειξε την ηλεκτρενεργειακή ανεπάρκεια και πενία του νησιού μας σε όλο τους το μεγαλείο. Βέβαια, τούτο ήταν επόμενο, ύστερα από εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια αφ’ ότου κατεδείχθη ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στου «Καλαμάρη» ήταν λειψό. Ανεπαρκές, στην κάλυψη των ηλεκτρενεργειακών αναγκών του νησιού. Ατυχώς, έκτοτε δεν άλλαξαν τα πράγματα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο καταναλωτισμός, πληγή χαίνουσα που συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας

  «Δύο να μετράς κι ένα να κόβεις», με συμβούλευε η αλησμόνητη γιαγιά μου Όλγα, διδάσκοντάς με να είμαι σκεπτόμενος, εγκρατής και «οικονόμος». Τα βάσανά της πολλά, αφού κοντά στα σαρανταπέντε της χήρεψε, έχοντας επτά παιδιά. Καλύτερα παντός άλλου ήξερε, τι πάει να πει ανάγκη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το καινούργιο Αιολικό Πάρκο Σιγρίου

  Με ρωτούν κάποιοι, πώς σε διάφορα άρθρα μου, αναφέρομαι στο παρελθόν. Απαντώ ότι, ως επί περίπου πενήντα χρόνια ασχολούμενος με θέματα του κοινού καλού, έχω αναμνήσεις από πολλά που κατά περίπτωση συνειρμικά, με γυρίζουν στα παλιά. Προ μηνός, δημοσιοποιήθηκε πως στην περιοχή του Σιγρίου, η ΔΕΗ πρόκειται να εγκαταστήσει Αιολικό Πάρκο ισχύος 2,7 MW. Ψάχνοντας το θέμα, μίλησα τελικά με τους αρμοδίους της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.».

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Δεκέμβρης, γνήσιος μήνας του δίσεκτου 2016…

  Στο μπουσούλισμά του, το 2017 ξεπροβοδίζει το γέρικο, δίσεκτο 2016. Δίσεκτο, τύποις αλλά και ουσία, που η ανθρωπότητα βίωσε μόνο δεινά. Φεύγοντας, καταλείπει πόνο. Πολύ! Και αβεβαιότητα. Στην ανασκόπηση των γεγονότων του, ως «εθιμικά» γίνεται, ασφαλώς και θα γραφούν τόμοι επί τόμων.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Μπεσλεμές: Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες, άλλα έθιμα

  Δεκαετία του ΄50. Η χώρα μας έβγαινε δειλά - δειλά απ’ τα πολύπαθα βάσανά της, τα της τελευταίας γενεάς, μετά τη Δικτατορία του Μεταξά, τον Παγκόσμιο Πόλεμο, την επάρατη Γερμανοκατοχή και ακόμη χειρότερα τον αδελφοκτόνο σπαραγμό του εμφυλίου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ανθρώπινα

  Η ανθρώπινη σκέψη, το ξεχωριστό αυτό «εργαλείο» του μόνου λογικού όντος της Γης, είναι ιδιοσύστατο χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Χρησιμοποιείται απ’ τον καθένα «κατά το δοκούν». Υπάρχουν όμως κοινοί παρανομαστές συναντίληψης των διάφορων πεδίων ζωής όπου η σκέψη χρησιμοποιείται απ’ όλους όμοια.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Έχουμε το δίκιο, θέλουμε και το νόμο με το μέρος μας»

  Από τον Τάκη Ιορδάνη, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του «Ε» για την πρωτοβουλία πολιτών που με τη μορφή συλλογής υπογραφών ζητούν το σπάσιμο του Δήμου-τέρατος, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, στην οποία διευκρινίζει και τονίζει τις προθέσεις της σχετικής κίνησης, με τις υπογραφές και τη διακήρυξη που τις συνοδεύει. Η επιστολή-παρέμβαση Ιορδάνη έχει ως εξής:

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Απολογισμός» στο 107ο άρθρο μου αντί στο 100ό

  Το χαρτί και το «καλαμάρι», που πάντα μου ασκούσαν γοητεία, αυτή που ασκείται σε κάθε τεχνίτη της πένας, μου δίνουν τη δυνατότητα να σκέφτομαι «φωναχτά». Μ’ αυτά εκφράζομαι όπως θεωρώ σωστό για κάτι που με απασχολεί, με προβληματίζει και ακόμα με βοηθούν να προβάλω μια σκέψη μου ή τη λύση κάποιου προβλήματος του κοινού καλού.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages