Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Στράτος Γεωργούλας

 • Στα δικαστήρια για τη «Siemens»

  Αν δεν το δεις με τα ίδια σου τα μάτια, αν δεν το βιώσεις στο κορμί σου, το ψέμα και την υποκρισία δεν θα το πιστέψεις, πάντα θα έχεις μια αμφιβολία, «μήπως κάνω λάθος, μήπως είμαι υπερβολικός στην κριτική». Αμ δε!

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Περί αξιοπρέπειας (μια ακόμα φορά)

  Το κείμενο, δημοσιευμένο πριν 2,5 χρόνια. Το θυμίζω γιατί αξίζει να το διαβάσουν αυτοί που τότε συμφωνούσαν και σήμερα σιωπούν ηττημένοι ή άλλαξαν πλευρά στην ιστορία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Υπάρχει (πολιτική) λύση; Όχι άλλο κάρβουνο

  Άντε πάλι, να ζούμε την ίδια κωμωδία. «Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα», μας λένε συνεχώς οι εκάστοτε κυβερνώντες λίγο πριν τα ψηφίσουν. «Εντάξει, τα πήραμε αλλά μας καταπιέζουν», μας ξαναλένε και βγάζουν και το φύλλο συκής που τους έχει απομείνει για μια ακόμη φορά. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Τζακ Λόντον και η ελληνική «Αριστερά»

  Σαν σήμερα πριν 141 χρόνια, γεννήθηκε ο Τζακ Λόντον, ο οποίος στα 40 χρόνια της ζωής του, πρόλαβε και έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και εμπορικούς συγγραφείς παγκοσμίως με πλούσιο έργο.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το Φάντασμα των Χριστουγέννων που θα έρθουν

  Στο τέλος της επίσκεψης του φαντάσματος των Χριστουγέννων που θα έρθουν, ο Σκρουτζ πραγματικά φοβισμένος, φωνάζει βοήθεια και εκλιπαρεί για ένα άλλο μέλλον: «Δεν θέλω να τελειώσει έτσι η ζωή μου... Μπορώ, θέλω να την αλλάξω. Μπορείς να αλλάξεις το μέλλον μου;»

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πριν την αποχώρηση

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Επιτέλους, θέλουμε έναν άλλο Δήμο;

  Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το μοντέλο Δήμαρχος-διαχειριστής έχει τελειώσει μια και καλή. Σε κάθε καταστροφή, φυσική και ανθρώπινη, σε κάθε κρίση, οικονομική και κοινωνική, το να διαχειρίζεσαι τη μιζέρια σου και να μη διεκδικείς, όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά καταλήγει μέρος του προβλήματος. Πολύ περισσότερο στην εποχή των μνημονίων και του «Καλλικράτη», μόνο ένας άλλος δρόμος στην αυτοδιοίκηση είναι η πιο ρεαλιστική λύση.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Όταν οι αναλύσεις είναι μέρος του προβλήματος: Αμερικανικές εκλογές

  Από την προηγούμενη Τρίτη και μετά έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε και να ακούμε αναλύσεις-εξηγήσεις για την άνοδο του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, αναλύσεις βαρύγδουπες και κενές που, αν δεν ήταν επικίνδυνες, απλά θα ήταν αδιάφορες.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η μπαλάντα του τελευταίου τροβαδούρου

  Από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών είχα γράψει ένα άρθρο για την κοινωνιολογική κατανόηση της κατηγορίας των ανθρώπων αυτών που αποφάσισαν με τη δράση τους να στηρίξουν την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, αυτοί οι τυπολάτρες εγκληματίες, αυτοί που εφαρμόζουν απάνθρωπες πρακτικές, ενώ την ίδια στιγμή απλά πιστεύουν ότι κάνουν το καθήκον τους. Έγραφα τότε:

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Μα πού είναι αυτοί οι φασίστες επιτέλους…;

  Σε παλαιότερο άρθρο από αυτήν τη στήλη είχα μιλήσει για τα χαρακτηριστικά του πρωτοφασισμού που βρίσκονται διάχυτα σε κοινωνικές δομές και συμπεριφορές, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να έχουμε καθήκον να τον αποκαλύπτουμε και να καταδεικνύουμε οποιαδήποτε από τις νέες εκφάνσεις του κάθε μέρα σε κάθε μέρος του.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages