Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Στρατής Πόθας

 • Η Τένεδος ανάμεσα στους 52 αξιολογότερους προορισμούς των «New York Times»

  Στη λίστα με τους 52 πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στον κόσμο, κατατάσσεται η Τένεδος, μοναδικός προορισμός στην Τουρκία. Από την Ελλάδα, στη λίστα είναι μόνο η Αθήνα. Τα κριτήρια για ήσυχες διακοπές σε σχέση με τις φυσικές ομορφιές και το δομημένο αλλά και κοινωνικό περιβάλλον, που αξιολόγησαν οι συντάκτες των «New York Times», είναι: Το νησί είναι μεν απόμερο, αλλά εύκολα προσπελάσιμο απ’ την Κωνσταντινούπολη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η Αλικαρνασσός (Bodrum) προβάλλει την ιστορία της

  Το 1993 ιδρύθηκε στο Μπόντρουμ, η Ακαδημία Μεσογειακών Χωρών, η οποία τελευταία δραστηριοποιείται στην προβολή (προφανώς για περαιτέρω προσέλκυση τουριστών) της αρχαίας ιστορίας της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε, με πρωτοβουλίες της φέτος, θα βελτιωθεί ο δρόμος που οδηγεί από το λιμάνι στον αρχαιολογικό χώρο.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Βαρυχειμωνιά… σε όλα τα μέτωπα και στους γείτονες

  Στη δίνη του χιονιού και του κρύου βρίσκεται και η Τουρκία αυτή τη βδομάδα. Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων, κλείσιμο λόγω ομίχλης, των στενών του Βοσπόρου, δρόμοι αδιάβατοι, σχολεία κλειστά και όλα τα άλλα, που συνθέτουν, όπως και σε μας, την κακοκαιρία. Σοβαρές οι συνέπειες στην οικονομία, αφού οι τιμές των λαχανικών ανέβηκαν έως και 400% κυρίως λόγω προβλημάτων μεταφοράς τους.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης

  Και ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στην Σμύρνη με το ρίξιμο του Σταυρού παρουσία δύο δεσποτάδων στην προκυμαία της τουρκικής μεγαλούπολης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Θεοφάνεια στην Τουρκία

  Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα από τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταία αυτήν της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ «Ρέινα» της Πόλης, με τους 39 νεκρούς, δόθηκαν και φέτος οι άδειες από τις αρχές για να τηρήσουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί το έθιμο του Αγιασμού των υδάτων.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τουρκικές ανθρωπιστικές οργανώσεις ευαισθητοποιούνται για τους πρόσφυγες

  Η παγωνιά αλλά και η διάθεση προσφοράς σύμφωνα με το κλίμα των ημερών, έβγαλε από τα σπίτια τους, πολλούς Τούρκους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους τους, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Αϊβαλί, η ακούραστη Φατιμά Τσαβλί και τα μέλη του συλλόγου «Ayvalik Sefkat evleri» επισκέφθηκαν τον σκουπιδότοπο όπου διαμένουν σε πρόχειρα τσαντίρια, πολλοί Σύριοι και πρόσφεραν τρόφιμα και φάρμακα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Για άλλους τρεις μήνες η Τουρκία «στο γύψο»

  Με προχθεσινή απόφαση της Βουλής, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, παρατείνεται ως τις 19 Απριλίου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Αδραμύτι, αναβίωση της πορείας του Αινεία και σάλτσα γάρου!

  Η Νομαρχία του Μπαλίκεσίρ και ο πολιτιστικός σύλλογος «Άντανδρος» του Αδραμυτίου, ξεκίνησαν τη διοργάνωση ενός προγράμματος προβολής και ανάδειξης των αρχαιοτήτων της περιοχής, από την οποία μετά την πτώση της Τροίας, ξεκίνησε το ταξίδι του, ο ήρωας των Τρώων, Αινείας που κατά το Βιργίλιο, θεωρείται ο οικιστής της Ρώμης.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ελληνικό νηπιαγωγείο στην Ίμβρο

  Θετική εξέλιξη είχε η πρωτοβουλία διεκδίκησης ίδρυσης και λειτουργίας στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, νηπιαγωγείου για την ομογένεια της Ίμβρου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Σχεδόν έτοιμο το Προξενείο μας στη Σμύρνη

  Αρκετοί συμπατριώτες μας που επισκέφτηκαν την περασμένη βδομάδα την Σμύρνη για την τουριστική έκθεση «Travel Turkey», είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν απ’ έξω το ανακαινισμένο, σχεδόν πια έτοιμο, κτίριο του Προξενείου μας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages