Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Στρατής Πόθας

 • Η Ένωση Ιμβρίων για την ανάκτηση τουρκικής υπηκοότητας

  Ο Σύλλογος ενημερώνει ότι υπάρχει εκτίμηση και ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναθεώρησης της τουρκικής νομοθεσίας, ώστε να δυνηθούν να αποκτήσουν τουρκική υπηκοότητα τα τέκνα των ομογενών (Ιμβρίων - Τενεδίων - Κωνσταντινοπουλιτών). Ενδιαφέρει ενηλίκους (18 και άνω) των οποίων οι γονείς (ή ο ένας απ’ τους γονείς) είχαν απολέσει (όταν εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία) και αργότερα ανέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Περιοδική έκθεση στο Λούβρο με ευρήματα από τις Αιγές

  Αυτές τις ημέρες άνοιξε στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, έκθεση με ευρήματα που αποκαλύφθηκαν το 1882 από το Γάλλο ερευνητή Μισέλ Armand Clerc στην αρχαία πόλη των Αιγών. Οι Αιγές ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην Αιολίδα της βορειοδυτικής Μ. Ασίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Καμπάνια του Μπόντρουμ για εσωτερικό τουρισμό

  Οι πολιτικές εξελίξεις και ο φόβος για τις συνέπειες τους και στην αναμενόμενη φετινή τουριστική κίνηση, φαίνεται ότι προβληματίζουν και ανησυχούν τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ανησυχία για επικίνδυνο στην υγεία, ψωμί στην Τουρκία

  Γενομένης έρευνας, ύστερα από καταγγελίες, καταδείχθηκε ότι το 80% των αρτοποιείων στα Άδανα, προμηθεύονται άλευρα από την ίδια εταιρεία διανομής, που εξυπηρετεί και άλλες περιοχές στη χώρα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν προσμίξεις με σογιάλευρο στο οποίο ανιχνεύτηκαν γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι Αϊβαλιώτες προτιμούν το παζάρι της Μπουρχάνια!

  Μπορεί οι Μυτιληνιοί εδώ και χρόνια να έλκονται από το παζάρι της Πέμπτης στο Αϊβαλί και να το επισκέπτονται συχνά, αλλά οι Αϊβαλιώτες το τελευταίο διάστημα, με τις συνεχείς ανατιμήσεις των αγαθών, λόγω πληθωρισμού, ολοένα και περισσότερο στρέφονται προς το παζάρι της Δευτέρας στη γειτονική Μπουρχάνια.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Επιδείνωση της τουρκικής οικονομίας βλέπουν οι «Moody’s»

  Με πρόσφατη (20-3-17) ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης «Moody’s» επισημαίνει ότι: «Οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στην Τουρκία από την τελευταία δράση (Σεπτέμβριος 2016). Αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το ενεργητικό και την κερδοφορία των τουρκικών τραπεζών με αυξημένο κίνδυνο ανάγκης αναχρηματοδότητησης τους σε ξένο νόμισμα».

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Έκθεση φωτογραφίας στη μνήμη του Α. Γιορουλμάζ

  Με τίτλο «Φωτογραφία και σχόλιο», ο Δήμος Αϊβαλιού διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη μνήμη του Αϊβαλιώτη λογοτέχνη (Τουρκοκρητικού στην καταγωγή) Αχμέτ Γιορουλμάζ.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

  Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων ξεκίνησε από την Λένη Κονιαλίδη και αποτελείται από περίπου εξήντα ταλαντούχους νέους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, που μοιράζονται την κοινή παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Στα εννέα χρόνια λειτουργίας της, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πετυχημένες συναυλίες στην Ελλάδα και Τουρκία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Άγαλμα της θεάς Κυβέλης κινδυνεύει

  Ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Τουρκίας, που τελευταία ανακαλύφθηκαν, αντιμετωπίζει μια σοβαρή απειλή λόγω της δραστηριότητας παρακείμενου λατομείου με τις ανατινάξεις που προκαλεί. Πρόκειται για το μαρμάρινο άγαλμα της εγγείου μητέρας, θεάς Κυβέλης, που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά του Πόντου, Μιθριδάτη (120-63 π.Χ.) δηλαδή πριν 2.100 χρόνια.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Αστυνομική επιχείρηση στο Αδραμύτι

  Πρωτοφανούς έκτασης αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αρχηγό της Αστυνομίας, δύναμη 400 ανδρών, σκυλιών και συμμετοχή ενός ελικοπτέρου, εξελίχθηκε προχθές τα ξημερώματα στην συνοικία των τσιγγάνων του Αδραμυτίου, προκειμένου να χτυπηθούν κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages