Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Στρατής Πάλλης

 • Εκτίμηση και ευγνωμοσύνη ταιριάζει για τις ΜΚΟ στη Λέσβο!

  Στο φύλλο του «ΕΜΠΡΟΣ» της 22ης Μαρτίου, ο συντάκτης του κυρίου θέματος, αναφερόμενος στη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, γράφει «…Το μήνυμα που στέλνεται προς τους εθελοντές αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ είναι σιγά-σιγά να παίρνουν τα …μπογαλάκια τους και να αδειάζουν κι αυτοί το νησί προς γενική σύγχυση και αναστάτωση όλων αυτών των ανθρώπων που πολλά επένδυσαν στη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο».

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Αυτοκτονική» η τακτική τους για τους ίδιους και το νησί

  Με μεγάλη λύπη διάβασα τις θέσεις της τοπικής ηγεσίας του Μολύβου - Πέτρας σχετικά με το προσφυγικό και τον τουρισμό. Με λίγα λόγια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη τουριστική δραστηριότητα, προτείνουν την «εξαφάνιση» του προσφυγικού προβλήματος, την αποστείρωση των χωριών τους από οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει το δράμα αλλά και το μεγαλείο ψυχής που εκδηλώνονται στη Λέσβο τους τελευταίους μήνες.

  ΣΧΟΛΙΑ (7)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Χριστουγεννιάτικο, αλλά όχι παραμύθι

  Χιόνια στο καμπαναριό; Τα χιόνια είναι για τους πλούσιους, τους ζεστούς, τους τολμηρούς. Δεν είναι για τους παγωμένους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους. (Για το καμπαναριό ας μεριμνήσουν οι αρχαιολόγοι).

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να πέσει ο φράχτης;

  Μετά τα χωρίς τελειωμό τραγικά ναυάγια με τα τόσα θύματα, το σύνθημα -δικαιολογημένα- αποκτά ιδιαίτερη απήχηση. Το εκφέρουν οι ψαράδες που σώζουν τα «μωρέλια». Οι διασώστες και οι λιμενικοί που μαζί με τους ζωντανούς ανασύρουν πτώματα.

  ΣΧΟΛΙΑ (2)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ