Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Παναγιώτης Ψαριανός

 • Η ανάπτυξη απαιτεί το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον

  Επειδή η οικονομική σκέψη πρέπει να είναι απλή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, θα ρωτούσαμε ευθέως αν ένας υψηλός κυβερνητικός παράγων τoυ Υπουργείου Οικονομικών -σαν αρμοδιότερος άλλων- διέθετε σήμερα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ, θα τα επένδυε στην Ελλάδα; Χωρίς ίχνος κομματικής προκατάληψης, αλλά με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια και κοινή λογική, θα απαντούσαμε: Πολύ δύσκολα, για να μην πούμε, όχι.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το οικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται

  Ας ελπίσουμε ότι μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης και την εισροή χρημάτων, θ’ αρχίσει να κινείται κάπως η οικονομία, αφού όλοι οι οικονομικοί δείκτες έδειξαν πτωτικά σημάδια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% το πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά με πέρυσι, και η κατανάλωση κατά 1,3%, ενώ οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 11,7% και οι εισαγωγές κατά 12,8%.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Για μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης

  Παρακάμπτοντας τoν ορυμαγδό των λόγων, καθώς και τα σύννεφα σκόνης από το ποδοβολητό των πολιτικών μας στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε ένα θέμα υψίστης οικονομικής και, κατ’ επέκταση, κοινωνικής και πολιτικής σημασίας, αυτό του καθορισμού μιας Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης της χώρας μας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Απαιτείται εθνική στρατηγική ανάπτυξης

  Κατ’ αρχήν, να ευχηθώ ολόψυχα στον κόσμο έναν ευτυχισμένο και δημιουργικό χρόνο. Το 2016 θα είναι ένα δύσκολο, μα σημαδιακό έτος για τη χώρα μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι λύσεις πολύ δύσκολες.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η ανάπτυξη απαιτεί αλλαγή του οικονομικού περιβάλλοντος

  Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και διαπιστώνουμε, αφενός, την ταχεία -αν και αναγκαστική- μετάλλαξη και προσαρμογή στην πραγματικότητα της κυβέρνησης και σχεδόν όλων των στελεχών της και, αφετέρου, τη μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε να εκτοξευτούμε ψηλά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, επιτυγχάνοντας μια ανάπτυξη της τάξης του 2,9% φέτος και 3,6% του χρόνου, δηλαδή από τα

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ενωμένοι για μια νέα πορεία της χώρας

  Από την αρχή του έτους, και ειδικά τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας με κομμένη την ανάσα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Επιστροφή στην ανάπτυξη

  Και ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν, ότι θα αφήναμε πίσω μας την πιο βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι σύντομα θα αρχίζαμε μια εκπληκτική ανάπτυξη, (2,9% το 2015 και 3,6% το 2016), όπως προέβλεπαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί, εμείς πάλι ξαναγυρίσαμε στην τόσο προσφιλή μας μέθοδο της διαχείρισης της πολιτικής και της οικονομικής μας μιζέριας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η βαθμολογία των πολιτικών μας και η σκληρή αλήθεια

  Η παιδεία είναι η βασική αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας μας. Αυτό είναι εμφανές σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Πολιτικοί και λαός αδυνατούν να αντιληφθούν τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, καθώς επίσης και τους εξελικτικούς παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον αυτό.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η ανάπτυξη απαιτεί βαθιές αλλαγές

  Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη. Το αισθανόμαστε όλοι μας.
  Και είναι απογοητευτικό, παρά τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας μας το 2015 κατά 2,9% και το 2016 κατά 3,6%, να μην αφήνουμε τη χώρα μας να προχωρήσει και να είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές, καθώς και από την ΕΚΤ.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να δούμε με καθαρή ματιά και αισιοδοξία το νέο έτος

  Θα επιθυμούσα, αλλά νομίζω πως επιβάλλεται κιόλας, να ξεκινήσουμε αισιόδοξα το νέο έτος. Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες, όσο πληγωμένοι και θυμωμένοι κι αν είναι, θα μπορέσουν να δουν την αλήθεια.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages