Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Μαρίνα Πολλάτου

 • Πληρώνουμε μέχρι να καταργηθεί επισήμως

  Τυπικό ζήτημα, αυτό της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των αλλαγών (καταργήσεις, συγχωνεύσεις) στα ΚΕΠ της χώρας, διατηρεί νοικιασμένο απ’ το Δήμο Λέσβου το ακίνητο το οποίο είχε μισθώσει η πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου για τη στέγαση του Κέντρου της.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Κοντή μνήμη που (μας κάναν να) έχουμε…

  Τέτοιες μέρες ακριβώς πριν έξι χρόνια, το φθινόπωρο του 2010, ψηφίζαμε για την πρώτη δημοτική αρχή και το δήμαρχο του ενιαίου πλέον Δήμου Λέσβου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να μην μπερδευτούν οι εξουσίες

  Αν δεν έχω μπερδευτεί, κάπου στο Λύκειο (ή μήπως ήταν στο Γυμνάσιο;) μαθαίνουμε άπαντες οι Έλληνες πολίτες, ποιες είναι οι τρεις εξουσίες που διέπουν τη δημοκρατία μας, όπως και το βασικό διαχωρισμό τους, η διάκριση σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τεκμήριο διαβίωσης τώρα!

  Μία απ’ τις γνωστότερες παράνοιες της ελληνικής πραγματικότητας που διαιωνίζεται μάλιστα, είναι οι διακρίσεις, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν έρεισμα το εκκαθαριστικό της Εφορίας. Κι αυτό γιατί έχουμε θεμελιώσει ένα κράτος δικαίου (;), που λαμβάνει περίπου ως θέσφατο ότι όλοι οι Έλληνες δηλώνουν στο ακέραιο τι ακριβώς εισοδήματα έχουν και με βάση αυτές τις δηλώσεις παρέχει ή όχι προνόμια και διευκολύνσεις.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Όχι ευχαριστώ, δεν θέλω άλλο κινητό…

  Με τις νέες τεχνολογίες, μπορώ να πω ότι έχω πάρα πολύ καλή σχέση. Συγκριτικά δε για την ηλικία μου, νιώθω επαρκώς κατηρτισμένη σε έναν καινούργιο κόσμο που όποιος δεν ξέρει το χειρισμό υπολογιστή, θεωρείται σχετικώς αγράμματος, για να μην πω ψηφιακά αναλφάβητος.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Προαναγγελθείσα η εξέλιξη…

  Συχνά αρκεί η απλή λογική για να σε μετατρέψει σε μάντη, προφήτη ή καλύτερα «Κασσάνδρα» κακών εξελίξεων. Ειδικά όταν τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους και λένε εξαρχής το ιστορικό τους, όταν ομολογούν το τι θα ακολουθήσει, το πράγμα γίνεται ακόμη ευκολότερο. Αν βάλεις στοίχημα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Εσείς πόσα προσφυγόπουλα θα πάρετε στο σχολείο σας;»

  Δεν θα περίμενε κανείς το ελληνικό κράτος, υπό οιανδήποτε χρώματος κυβέρνηση, να πετύχαινε την πλήρως άψογη οργάνωσή του και μάλιστα σ’ ένα τόσο κρίσιμο και «ογκώδες» σε διαστάσεις ζήτημα, όπως το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Αντιθέτως όμως, θα περίμενε, ή καλύτερα θα προσδοκούσε, στον έναν και πλέον χρόνο τώρα που καλά κρατεί η αντάρα, να έχει μπει τουλάχιστον μια τάξη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Πονάει» βαθιά η ανεργία

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πλειστηριασμός, όπως… σεισμός

  Αγχώνομαι κάθε φορά που ακούω για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την άμεση έναρξη όπως γράφαν οι εφημερίδες των πλειστηριασμών ακινήτων. Ειδικά των σπιτιών της κατηγορίας «πρώτη κατοικία». Φυσικά και δεν κόπτομαι για κάθε λογής μπαταχτσήδες που ενώ έχουν χρήματα και τη δυνατότητα, δεν πληρώνουν τις δόσεις τους και εμφανίζονται κάτι παραπάνω από ασυνεπείς και αδιάφοροι.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Υπερτιμημένη διαδικασία;

  Αν ξανακούσω, όπως και προχθές, κι άλλον υπουργό Παιδείας να ισχυρίζεται πως οι όποιες αλλαγές που έγιναν ή δρομολογούνται σε σχέση με τις Πανελλαδικές, έχουν ένα και μοναδικό βασικό στόχο, αυτόν της πάταξης της παραπαιδείας, θα κόψω μαχαίρι την όποια ενημέρωση παίρνω. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages