Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Μανόλης Μανώλας

 • Θα... ξεκουνηθεί ο δρόμος;

  Πριν από μερικούς μήνες, επιτροπή φορέων που δραστηριοποιείται για το δρόμο Σταυρού-Αμπελικού, που ενώνει το Πλωμάρι με τα Βατερά, συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη για να πιέσει ώστε ο δρόμος αυτός, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και βάλε, επιτέλους να γίνει, αφού οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η δημοπράτησή του μπορεί να δρομολογηθεί. Ο κ.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Χάθηκε η εμπιστοσύνη και αυτό είναι πρόβλημα!

  Οι πρόσφατες τραγικές εικόνες με τις καταπλακωμένες σκηνές από το χιόνι στο hot spot της Μόριας έφεραν με εκρηκτικό τρόπο στην επιφάνεια και ανέδειξαν την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στην παρούσα συγκυρία και υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Μουζάλας, οι μεταπτώσεις του και η αναζήτηση λύσης

  Ήταν το περσινό καλοκαίρι, την εποχή της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όταν μου τηλεφώνησε γνωστός Αντισσαίος, με ενεργή παρουσία στα κοινά του νησιού, να με ρωτήσει πώς βλέπω το «συγχωριανό» του υπηρεσιακό υπουργό, που εκείνον τον καιρό είχε αναλάβει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και μάλιστα σε ένα πόστο πολύ κρίσιμο και πολύ απαιτητικό, ειδικά εκείνη τη χρονική περίοδο που μόνο στη Λέσβο είχαν εγκλωβιστεί μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Μουζάλας είναι πλέον το «πρόβλημα» και όχι η λύση

  Στην αρχή της εβδομάδας που αύριο τελειώνει και με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στη γειτονική Χίο με τους πρόσφυγες, γράφαμε στην πρωτοσέλιδη άποψη του «Ε»: «Τα έκτροπα των τελευταίων ημερών που αναστάτωσαν τη γειτονική Χίο στέλνουν μήνυμα και στη Λέσβο ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα υπαρκτά προβλήματα και εκκρεμότητες που χρονίζουν και στο δικό μας νησί σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού, τότε τα χειρότερα να αναμένονται.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πρωτοβουλίες τώρα, πριν είναι αργά!

  Την ώρα που η Χίος είναι ανάστατη και η Σάμος σύσσωμη στους δρόμους για το προσφυγικό, εδώ στη Λέσβο -αρχές, φορείς και κοινωνία- ζούμε στη δική μας νιρβάνα σαν να μη συμβαίνει το παραμικρό παράδοξο που θέλει τη διαχείρισή του, αφήνοντας ουσιαστικά τα ακραία ξενοφοβικά στοιχεία και τους χρυσαυγίτες να επενδύουν πάνω στο φόβο και την οργή της κοινωνίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Όταν η αλήθεια απομυθοποιεί και προσγειώνει!

  Ο συμπατριώτης μας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει το «χάρισμα» να λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια κάποιες αλήθειες, που άλλοι συνάδελφοι του στην κυβέρνηση, δεν θα τολμούσαν με καμιά δύναμη να παραδεχθούν και να εκστομίσουν και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ένας χρόνος που... συγκλόνισε μυαλά και ψευδαισθήσεις!

  Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες, ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση. Ένας χρόνος πυκνός σε γεγονότα και σε εξελίξεις, που φαντάζουν τετραετία και ...βάλε.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να κλείσει τάχιστα το... κεφάλαιο της καταγραφής!

  Έπρεπε να μπούμε στο 2016 για να αρχίσει κινητικότητα γύρω από την καταγραφή και την πιστοποίηση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά για τους πρόσφυγες, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γίνει ξεκάθαρο ποιος επίσημος φορέας της πολιτείας έχει αυτήν την αρμοδιότητα και ευθύνη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages