Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Δανιήλ

 • Μπορεί να υπάρχει κοινωνικοποιημένη ενημέρωση;

  Η ιδιοκτησία της ενημέρωσης από ένα συγκεκριμένο τμήμα της αστικής τάξης αποτελούσε και αποτελεί ένα εντατικό κοινωνικό πρόβλημα, εύκολα αναγνώσιμο απ’ όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά τμήματα. H τυχοδιωκτική «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριμοδότησε το αίτημα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ (όπως και όλα τα υπόλοιπα, άλλωστε, κοινωνικά αιτήματα) για κάθαρση του χώρου της ενημέρωσης, προκειμένου να αρπάξει την εξουσία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Νέος χρόνος στο χωριό μας!

  Την Κυριακή έχουμε την πρωτοχρονιά του 2017. Όχι βέβαια όλοι οι ανθρώποι στον πλανήτη μας. Στο Ιουλιανό (παλιό) ημερολόγιο θα είναι ακόμη 19 Δεκέμβρη 2016. Στο εβραϊκό ημερολόγιο θα είναι 3 Τεβέτ του έτους 5777! Στο ισλαμικό ημερολόγιο θα είναι 2 Ράμπι Αθ Τανι 1438!

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ιστορικά, επίκαιρα θρησκειολογικά!

  Είναι γνωστό ότι η φυσική θρησκεία του ανθρώπου είναι ο Παγανισμός. Γιατί, ο άνθρωπος τρομάζει με τη φύση και θεοποιεί τον ουρανό, τα νερά, τη γη, τη φωτιά, τον κεραυνό... Γι’ αυτό, για εκατομμύρια χρόνια, που οι άνθρωποι ήταν καρποσυλλέκτες και κυνηγοί, ήταν παγανιστές.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Κριτική στις ανθρωποκεντρικές αντιλήψεις

  Είναι δεδομένο ότι η λογική και ηθική που διέπουν το υπάρχον σύστημα, είναι ανθρωποκεντρική και συνεπώς θεωρεί ότι ο φυσικός κόσμος και τα όντα που τον απαρτίζουν, δεν έχουν καθ’ εαυτή αξία αλλά υποστηρίζουν ή επιτρέπουν την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους. Ουσιαστικά το επιχείρημα του ανθρωποκεντρισμού έχει την εξής βάση: ό,τι είναι χρήσιμο και απαραίτητο για το είδος μας, έχει ηθική αξία!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το Παρίσι και η Μέση Ανατολή!

  Τα γεγονότα σε όλο το φάσμα του σύγχρονου παγκόσμιου πολέμου, επιταχύνονται. Η σφαγή στο Παρίσι πριν από ένα χρόνο (Παρασκευή 13.11.2015), εμπέδωσε ένα πολεμικό κλίμα στην Ευρώπη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η ιστορία του λιντσαρίσματος

  Στα τέλη του 18ου αιώνα, η Πενσιλβανία αντιμετώπιζε προβλήματα με τους εγκληματίες, που δεν είχαν καταφέρει να δικαστούν, λόγω του ότι τα δικαστήρια ήταν απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα. Το γεγονός αυτό, οδήγησε στο να τιμωρούνται όσοι θεωρούνταν εγκληματίες χωρίς την προβλεπόμενη νομική διαδικασία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Διατροφικές ιστορίες καθημερινής τρέλας...

  Τα κρούσματα δηλητηριάσεων είναι τόσο συνηθισμένα που αναφέρονται ως είδηση μόνο όταν έχουμε ομαδικές δηλητηριάσεις. Τα διατροφικά «σκάνδαλα» διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, αλλά τι ειρωνεία… όλες οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτά, είναι διαπιστευμένες με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και με δεκάδες ποιοτικούς ελέγχους.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ένα ξεχασμένο επάγγελμα: τροφός!

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι απαραίτητο τα νεογνά να έρθουν σε επαφή με το στήθος της μητέρας για θηλασμό το συντομότερο δυνατό και να μην τους δοθεί κανένα άλλο παρασκεύασμα, ούτε καν νερό. Φυσικά αυτό καταστρατηγείται διαρκώς μέσα στα μαιευτήρια, που προωθούν σκόνες των εταιριών! Ένα μωρό θηλάζει πέραν της τροφής και για την προσφερόμενη στοργή και ασφάλεια.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο επιλόχειος πυρετός και ο Ζεμμελβάις!

   «Ιούλιος 1846. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αναλάβω τη θέση του Επιμελητή Α΄ στην Πρώτη Πτέρυγα της μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης. Τρόμαξα, όταν άκουσα το ποσοστό των ασθενών, που πεθαίνουν σ’ αυτήν την κλινική. Αυτό το μήνα 36 από τις 208 μητέρες πέθαναν εκεί, όλες από επιλόχειο πυρετό».

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ;

  Με το πρόσταγμα της λιτότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ολοένα και πιο έντονα παρεμβαίνει στην καθημερινότητά μας, επιτιθέμενη στους πιο σημαντικούς παράγοντες της επιβίωσης μας. Ας δούμε τρεις τρόπους που χρησιμοποίησε για να το πετύχει αυτό.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages