Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Άγγελος Λ. Κιοσκλής

 • Η αλληλεγγύη των γενεών και η μοιρασιά της φτώχειας

  Ο όρος «αλληλεγγύη των γενεών» χρησιμοποιείται στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα για να περιγραφεί ως κάτι χαριτωμένο, ανθρώπινο και συναισθηματικό η κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων. Στην πραγματικότητα, ο όρος συγκαλύπτει μια μεγάλη αδικία.

  ΣΧΟΛΙΑ (2)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η χρονομηχανή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

  Στην προσπάθειά της να αναβιώσει το σοβιετικό καθεστώς στη χώρα μας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, επαναφέροντας το πολιτικό άρωμα των πρώτων μηνών του 2015.

  ΣΧΟΛΙΑ (2)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα της ενωμένης Ευρώπης;

  Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο ακούγεται ότι το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης και το κοινό της νόμισμα βρίσκονται σε κρίση, ενώ έχει αυξηθεί η πολιτική επιρροή ακροδεξιών και ακροαριστερών κομματικών σχηματισμών με αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διάχυτος ευρωσκεπτικισμός υπάρχει ακόμα και σε ψηφοφόρους του κέντρου, που δεν συμμερίζονται τις εθνικιστικές ιδέες των αντιευρωπαϊστών.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» στις συμπληγάδες της πολιτικής πόλωσης

  Όπως αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις, η προοπτική πρόωρων εκλογών αυξάνει την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και οδηγεί σε κοινοβουλευτική εξαφάνιση αρκετά από τα μικρότερα κόμματα.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πώς θα ξεφύγουμε από την εθνική κακομοιριά μας;

  Όλοι γνωρίζουμε ότι ως χώρα υστερούμε σε κάθε τομέα σε σύγκριση με τον αναπτυγμένο κόσμο: υγεία, παιδεία, κρατικές λειτουργίες, δημόσιες υποδομές και παροχές και ό,τι άλλο βάλλει ο νους μας. Αυτήν την κατάσταση όχι μόνο δεν καταφέραμε να την ανατρέψουμε με την προσφερθείσα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά και επιδεινώθηκε στα χρόνια της κρίσης.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το ηθικό δίλημμα των «κόκκινων δανείων»

  Η οικονομική κρίση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη σκοπιμότητα, τους όρους και τα περιθώρια κάποιας μορφής «κουρέματος» των ιδιωτικών χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το αναγκαίο κυβερνητικό αφήγημα του Μητσοτάκη

  Η τακτική του «ώριμου φρούτου» αποδείχθηκε αποτελεσματική στην ελληνική πολιτική σκηνή τις προηγούμενες δεκαετίες, όσο υπήρχαν δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση περίμενε υπομονετικά να καρπωθεί τα οφέλη από τη λαϊκή οργή για την κυβερνητική ανικανότητα, δίνοντας μόνο μερικές αόριστες υποσχέσεις δίκην κυβερνητικού προγράμματος.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Μία αιρετική πρόταση για λύση του «Μακεδονικού» ζητήματος

  Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι. Παντού σε όλον τον πλανήτη, το κράτος στα βόρεια σύνορά μας αναφέρεται ως «Μακεδονία», ενώ εμείς επιμένουμε πεισματικά να το αποκαλούμε ΠΓΔΜ.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι νέοι χάνουν τα κεκτημένα των προηγούμενων γενεών

  Ανήκω σε μία γενιά που μεγάλωσε σε ειδυλλιακές συνθήκες σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς δεν γνωρίσαμε πόλεμο, στερήσεις, πολιτικές διώξεις και αβεβαιότητα για το αύριο, όπως οι γονείς μας. Η μεταπολίτευση μάς προσέφερε μία μακρά περίοδο ευμάρειας, συνταγματικής σταθερότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν

  Διαχρονικά, οι ελληνικές κυβερνήσεις προτιμούν την επιβολή φόρων και τον εξωτερικό δανεισμό αντί της περιστολής εξόδων προκειμένου να καλύψουν τις ανελαστικές ανάγκες δαπανών του κράτους-τέρατος που οι ίδιες εξέθρεψαν.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages