Δηκτικά

02/03/2017 - 14:06

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...»

Είναι απορίας άξιο γιατί τις τελευταίες μέρες ο Φώτης Κουβέλης επιδίδεται σε μια σειρά δηλώσεων και παρεμβάσεων που, κατά τη γνώμη μας, επιχειρούν να καταβαραθρώσουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και σοβαρότητας που διέθετε πριν φροντίσει ο ίδιος με τις άστοχες και αυτοκτονικές του κινήσεις και επιλογές πριν από μερικά χρόνια να... εξαφανίσει. Γιατί μιλάμε για έναν πολιτικό που είχε καταφέρει να έχει τεράστια αποδοχή από ένα πολιτικό ακροατήριο πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της ΔΗΜΑΡ της οποίας ήταν πρόεδρος -διά να περιοριστούμε στα τελευταία χρόνια- αν και αυτή η εκτίμηση και αποδοχή τον συνόδευε και όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ηγετικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς. Όμως, ο Φ. Κουβέλης φρόντισε με τις τελευταίες δηλώσεις του στο ράδιο-ACTION να το... τερματίσει, ώστε να μην υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία από κανέναν ότι ο άνθρωπος ήταν άλλο απ’ αυτό που επιμελώς έκρυβε!

Δήλωσε λοιπόν, ερωτώμενος για τις πολιτικές του εκτιμήσεις και προθέσεις, το εξής: «Το μόνο που θα σας πω είναι ότι στις προηγούμενες και στις προπροηγούμενες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο δημοψήφισμα ψήφισα “όχι” και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ», προφανώς και στις επόμενες εκλογές. Μέσα στο ντελίριο αυτό των δηλώσεών του στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι και στις προπροηγούμενες εκλογές, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015 -που για πρώτη φορά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ- αυτός, παρόλο που ήταν επικεφαλής της απαξιωμένης πλέον ΔΗΜΑΡ από δικές του «εγκληματικές» επιλογές δεν ψήφισε το κόμμα του.

Το γεγονός ότι έσπευσε μετά την ανήκουστη αυτήν μαρτυρία του να διορθώσει τον ίδιο του τον εαυτό και να τον αυτοδιαψεύσει δείχνει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο πολιτικός παράγοντας αυτός χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- ως μοιραίος, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα που βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας να είχαν άλλη τροπή ή άλλη εξέλιξη αν οι επιλογές του Κουβέλη ήταν άλλες. Δυστυχώς, και στην περίπτωση Κουβέλη ισχύει το ρηθέν «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και τα πολιτικά... στερνά του εκπέμπουν απογοήτευση άνευ προηγουμένου και στους συνοδοιπόρους του όλα αυτά τα χρόνια,οι οποίοι έσπευσαν να τον διαψεύσουν και για όσα ισχυρίστηκε για την υποψηφιότητα του για την  Προεδρία της Δημοκρατίας! Τέτοια κατάντια;

Μα.Μ.

 

Ο νέος γενικός γραμματέας

Χθες καλύφθηκε η θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που ήταν κενή, μετά την παραίτηση του Γιάννη Θεοτοκά στις 25 Ιανουαρίου. Τη θέση αναλαμβάνει ο Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός του Χρήστου, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς επίσης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (Master of Science in European Studies) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε από τον Ιούλιο του 2015 έως και το Νοέμβριο του 2015, ως αναπληρωτής διοικητής - υποδιοικητής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από το Δεκέμβριο του 2015 έως και το Δεκέμβριο του 2016, ως διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πρόκειται δηλαδή για ένα από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που μετά την κατάργηση οργανισμών, όπως αυτός του ΙΚΑ, λόγω της δημιουργίας του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα του ΕΦΚΑ, έχασε τη θέση του για να βρει νέα στο κενό που είχε δημιουργηθεί στη Γ.Γ. Ναυτιλίας. Κανείς δεν χάνεται δηλαδή!

Ν.Μ.

 

Παραιτήθηκε έγκαιρα ο Αλβανόπουλος

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσαν οι πρώτες σκέψεις του δημάρχου για τον ανασχηματισμό της δημοτικής του αρχής και ειδικότερα για τη νέα σύνθεση της ΔΕΔΑΠΑΛ, ο Παναγιώτης Αλβανόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της διαδημοτικής επιχείρησης. Πριν δηλαδή ζητηθούν οι παραιτήσεις όλων από το δήμαρχο. Κι αυτό έχει τη σημασία του, αφού ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος (λόγω της γνωστής σύγκρουσής του με το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό) είχε παραμείνει στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑΠΑΛ, στηρίζοντας το φίλο του και στενό του συνεργάτη, Γιώργο Κατζανό. Από τη στιγμή λοιπόν που αντιλήφθηκε πως δεν θα είναι πια πρόεδρος ο κ. Κατζανός στη ΔΕΔΑΠΑΛ, υπέβαλε την παραίτησή του πριν του ζητηθεί αρμοδίως από το δήμαρχο. Έτσι τουλάχιστον διαρρέεται και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Μ.ΟΡΦ 

 

Δύο χρόνια μετά το κατάλαβαν;

Αν επιχειρήσει να απαριθμήσει κανείς τα κατασκευασμένα «ρεπορτάζ» διαφόρων μπλογκ και κάθε λογής sites στη Λέσβο (και όχι μόνο), που καταφανώς δημιουργούσαν εντυπώσεις και διατάρασσαν την κοινωνική συνοχή, θα γεμίσει… σελίδες. Το «Ε» από το 2015 που ξεκίνησαν οι μεγάλες προσφυγικές ροές προς τη Λέσβο, μπήκε πολλές φορές στη διαδικασία να διαψεύσει καθετί ψευδές που κυκλοφορούσε και ενίσχυε την ξενοφοβία και το ρατσισμό και αναρωτήθηκε με την ίδια συχνότητα, για το λόγο που δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη για καραμπινάτες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αλλά και για το λόγο, που δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, τόσο στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, όσο και στο γραφείο του βουλευτή Γιώργου Πάλλη, από όσα τραγελαφικά διαβάσαμε ως «ειδήσεις».

Δύο χρόνια μετά όμως, κι αφού προηγουμένως οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι (και) του «Ε», έκαναν αναφορά στον εισαγγελέα για όλα ετούτα, ήρθε και η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένου και του Γ. Πάλλη) προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τόσο για τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι δημοσιογράφοι στη Λέσβο και στη Χίο, καλύπτοντας το προσφυγικό. Ερχόμενοι… τρίτοι και καταϊδρωμένοι πίσω ακόμα και από το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος προσέφυγε (μόνος του) και εκείνος στον εισαγγελέα αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης για όλα αυτά τα κατασκευασμένα «ρεπορτάζ», που συμπερασματικά είναι και εκείνα που δυσφήμισαν το νησί σε όλο τον κόσμο. Και είναι να απορεί κανείς για τα αντανακλαστικά των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία διατείνονται σε κάθε ευκαιρία, πως είναι παραπάνω ευαίσθητα από όλους σε τέτοια θέματα, που έκαναν το αυτονόητο δύο χρόνια μετά. Μήπως αν ασκηθεί τελικά και κάποια δίωξη εις βάρος των ανεγκέφαλων του πληκτρολογίου της παραδημοσιογραφίας, θα διεκδικήσουν και παράσημο που έπεισαν με τις ερωτήσεις τους την κυβέρνησή τους, να κινητοποιηθεί; 

Μ.ΟΡΦ

 

Αυτόπτης μάρτυρας

Δευτέρα βράδυ, οδεύοντας από την πάλαι ποτέ «Κληματαριά» προς τη Βαρειά, είδαμε τρία μηχανάκια να κινούνται στο δρόμο. Το πρώτο δεν είχε φώτα ούτε μπροστά ούτε πίσω, το δεύτερο δεν είχε μπροστά και το πίσω δεν λειτουργούσε, ενώ το τρίτο είχε φώτα. Στα μηχανάκια επέβαιναν πέντε νεαροί από 16 ως 18 ετών και κανείς δεν φορούσε κράνος. Υποθέτουμε ότι κανείς από τους γονείς των παιδιών αυτών δεν ασχολήθηκε με την κατάσταση που βρίσκονται τα δίκυκλα που οδηγούν τα παιδιά τους.

Σημειώστε, επίσης, ότι στην περιοχή των νοτιόχωρων της Μυτιλήνης διαμένει σημαντικός αριθμός πρώην αξιωματικών της αστυνομίας και τοπικών πολιτικών παραγόντων. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις κάποιους απ’ αυτούς να οδηγεί με κράνος. Είναι φανερό, λοιπόν, ποιος δίνει το παράδειγμα στα νέα παιδιά.

Ν.Μ.

 

Θυμήθηκαν τα νησιά

Χθες πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, εκδήλωση για την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, επ’ ευκαιρία της σχετικής επετείου. Στις δηλώσεις που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, περίσσεψαν οι υποσχέσεις για τα νησιά και για τη λήψη μέτρων που θα φέρουν την ανάπτυξη (οικονομική και κοινωνική). Σε 48 ώρες κανείς δεν θα θυμάται τις υποσχέσεις και φυσικά κανείς δεν θα επιχειρήσει να τις υλοποιήσει. Κοντολογίς, τα νησιά του Αιγαίου είναι απλά ένα καλό φόντο για την ελληνική πολιτική σκηνή και τίποτα περισσότερο.

Ν.Μ.

 

Τι θα κάνουν οι βουλευτές

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, και οι Οικολόγοι Πράσινοι, τις προηγούμενες ημέρες, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, έκαναν σαφές ότι η εφαρμογή της συμφωνίας CETA μπορεί να μπλοκαριστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουντής δήλωσε: «Η υπόθεση αυτή θα κριθεί όμως στο εθνικό κοινοβούλιο. Το πολιτικό ερώτημα είναι, τι θα κάνουν στην προκειμένη περίπτωση οι Έλληνες βουλευτές».

Θα έχει ενδιαφέρον σε περίπτωση που η συμφωνία πάει στη Βουλή, η στάση κάθε βουλευτή και των κομμάτων, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκροτούν και την πλειοψηφία μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο, καταψήφισαν την εν λόγω συμφωνία!

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey