Δηκτικά

24/02/2017 - 13:46 Ενημερώθηκε 24/04/2017 - 16:26

Αιτήσεις για τις πανελλαδικές

Ξεκίνησε χτες η υποβολή αιτήσεων - δηλώσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και η διαδικασία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο λύκειο του κάθε μαθητή. Το υπόδειγμα είναι ένα και κοινό για όλους τους υποψηφίους (Ημερήσια, Εσπερινά, μαθητές, απόφοιτοι). Το έντυπο της αίτησης - δήλωσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, απ’ όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους.

Ο υποψήφιος συμπληρώνει χειρόγραφα την αίτηση - δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλει στο λύκειο για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πληροφοριακό σύστημα myschool, εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει το ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο λύκειο κατάθεσης.

Οι μαθητές δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

Αν.Παζ.

 

Ξεχασμένοι

Χθες 23 Φεβρουαρίου, η ιστοσελίδα της «Hellenic Seaways» είχε αναρτημένο πρόγραμμα δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα ως τις 28 Φεβρουαρίου. Ποιος είναι ο λόγος που η εταιρεία δεν ανακοινώνει έγκαιρα τα δρομολόγια του «Εξπρές Πήγασος» ή όποιου άλλου πλοίου θα καλύπτει τη γραμμή;

Τα στελέχη της εταιρείας πρέπει να αντιληφθούν πως οι Λημνιοί και οι Αγιοστρατήτες δεν είναι επιβάτες δεύτερης κατηγορίας. Δικαιούνται να γνωρίζουν έγκαιρα το πρόγραμμα των δρομολογίων των πλοίων ώστε να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους. Επιπρόσθετα, η μη έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων αποτελεί ένα πρόσθετο πλήγμα για τον τουρισμό των νησιών.

Ν.Μ. 

 

Αρχαιρεσίες

Στις 5 Μαρτίου, θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου καθώς και η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Δεν αναμένουμε εκπλήξεις στις ψηφοφορίες. Ίσως το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο είναι αν η παράταξη της Αγλ. Κυρίτση, στην οποία συστεγάζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, θα λειτουργήσει ως ενιαία παράταξη ή αν ο καθένας θα τραβήξει το δικό του δρόμο.

Ν.Μ. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με στέλνει στο… διάστημα!

«Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει σήμερα διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων “απεμπολήσαμε” ουσιαστικά τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός».

Τάδε έφη Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η οποία… έρχεται με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, και κάθε σχολιασμός νομίζουμε ότι είναι περιττός! Με δεδομένο ότι σαν χώρα έχουμε… λύσει όλα μας τα άλλα προβλήματα.

Α.Ω.

 

Θύμισε σε κάθε περίπτωση… ΠΑΣΟΚ

Το «Παλιό το ΠΑΣΟΚ, το Ορθόδοξο», που δεν είναι άλλο από το δημοφιλές διαδικτυακό «κίνημα» που με «τρολ» διάθεση αναπολεί τις εποχές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να λείψει από τα σχόλια των παρευρισκομένων στην κοπή της πίτας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη το απόγευμα. Η παρουσία δε πολλών στελεχών που «σηματοδοτούν» το «παλιό ΠΑΣΟΚ», που σήμερα τείνει να μετατραπεί και σε κάτι… «ιερό», ενέτεινε τα σχετικά σχόλια, όπως φυσικά και η πρωτοφανής μαζικότητα για τα δεδομένα του… «πρόσφατου ΠΑΣΟΚ» στις κάθε λογής εκδηλώσεις του. Αφού παρέπεμπε και αυτή στο… «παλιό ΠΑΣΟΚ». Το «Ορθόδοξο» να μην ξεχνιόμαστε.

Μ.ΟΡΦ

 

Τραγική ειρωνεία

Κατά διαβολική σύμπτωση, η συζήτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Β. Αιγαίου Γιώργο Ντίνο την Τετάρτη το μεσημέρι περιστράφηκε και στα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών, με τον πρόεδρο της Ένωσης αλλά και τους συναδέλφους του να περιγράφουν μεταξύ όλων των άλλων και το συγκεκριμένο ζήτημα. Το οποίο λίγες ώρες μετά βγήκε στην επιφάνεια με τα εγκαύματα του άτυχου πυροσβέστη… επί το έργον. Ας σταματήσουν όμως κάποτε οι διαπιστώσεις…

Μ.ΟΡΦ

 

Ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.

Βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της σχολικής χρονιάς και στο ακριτικό νησί της Λήμνου οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών παραμένουν, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στον οικογενειακό προγραμματισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έλλειψη εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής που θα λειτουργούσε το Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου, ενώ υπάρχουν και παιδιά με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ.

Αν.Παζ.

 

Περί εξοπλισμού και ΕΣΠΑ

Σε σχέση με τις ελλείψεις στα εργαστήρια των σχολείων, μάθαμε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη τα εξής:

Κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στην Προσχολική Εκπαίδευση, κανένα νηπιαγωγείο δεν έλαβε εξοπλισμό Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Επίσης, από τα 137 δημοτικά σχολεία του βορείου Αιγαίου μόνο 11 εξοπλίστηκαν, επτά με κινητό εργαστήριο (το 2010) και άλλα τέσσερα (το 2015) και 38 εξοπλίστηκαν μόνο με φορητό υπολογιστή. Κάποια γυμνάσια εξοπλίστηκαν μόνο με διαδραστικούς πίνακες και όσον αφορά τα γενικά λύκεια δεν υλοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα εξοπλισμού από κοινοτικούς πόρους την τελευταία δεκαετία. Αντιθέτως, όπως προέκυψε από τον έλεγχο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, ζητήθηκε και δόθηκε εξοπλισμός που δεν ήταν αναγκαίος σε κάποια σχολεία!

Αν.Παζ.

 

Μεγάλη συμμετοχή

Εξαιρετικά μικρή είναι η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάθεση αιτήσεων στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας. Νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Φεβρουαρίου. Μαθαίνουμε ότι οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε τόσο μικρή παράταση. Φαίνεται πως η ηγεσία του Υπουργείου μπήκε σε μεγάλους μπελάδες με το μεγάλο άνοιγμα που έκανε στο πρόγραμμα.

Ν.Μ.

 

Κύριε Διευθυντά,

Είδαμε τον Παύλο Βογιατζή ομιλητή σε βιβλιοπαρουσίαση μαζί με τον Νίκο Μανάβη, είδαμε στην κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ 150 άτομα, είδαμε στον «Ταρλά» 800 άτομα. Και σας ρωτώ: Πού είναι η ΔΗΜΑΡ;

Διαπορών Μυτιληνιός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey