Δηκτικά

17/02/2017 - 15:14

Μία καθαρίστρια για το ΠΕΔΥ

Σχεδόν ένας χρόνος, ή -για να είμαστε ακριβείς- 11 μήνες, έπρεπε να περάσουν για να βρεθεί προσωπικό καθαριότητας για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης. Εν τέλει, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, προσελήφθη με σύμβαση ενός έτους μία καθαρίστρια. Μέσα από το ίδιο πρόγραμμα, προσελήφθη και ένα άτομο με ειδικότητα παρασκευαστή για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του πολυιατρείου, ενώ δεν καλύφθηκε η θέση Τ.Ε. ακτινολόγων. Σε «αναμονή» βρίσκεται και ο μαστογράφος για να λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητος ψηφιοποιητής.

Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!

Αν.Παζ.

 

Γράφτηκε

Μέσα στα πολλά διάφορα που γράφονται και λέγονται για τις αλλαγές στον κλάδο της ακτοπλοΐας αυτές τις μέρες είναι και η φήμη-είδηση που θέλει τον Περικλή Παναγόπουλο να επιστρέφει στον κλάδο της ακτοπλοΐας κι ειδικότερα στη «Superfast Ferries». Επίσης, λέγεται ότι θα επιστρέψει και ο Γεράσιμος Στρίντζης στη «Blue Star Ferries». H φημολογία αυτή δεν πείθει, ωστόσο είναι εύλογο να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αναδιάταξης του σκηνικού, με κινήσεις στο προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο.

Ν.Μ.

 

Διάθεση ρουχισμού

Από τη «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» ανακοινώνεται ότι διαθέτει στοκ από ρούχα, μεταχειρισμένα και λίγα καινούρια, τα οποία συγκεντρώθηκαν για ανακούφιση προσφύγων και μεταναστών. Αυτά «θα διατεθούν σε όποιον συμπολίτη μας (Έλληνα ή ξένο) τα χρειάζεται», όπως επισημαίνει. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, από τις 12.00 έως τις 14.30, τα μέλη της «Συνύπαρξης» θα βρίσκονται στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει για να παραλάβει ρουχισμό.

Α.Ω.

 

Ετοιμάζονται για απεργία οι ναυτικοί

Για νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι ναυτικοί λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Ακριβής ημερομηνία των κινητοποιήσεων δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο πιστεύουμε ότι η ΠΝΟ θα ορίσει ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων κοντά στο Πάσχα, τότε δηλαδή που μια κινητοποίηση μπορεί να γίνει περισσότερο αισθητή από την κοινωνία, στριμώχνοντας και την κυβέρνηση.

Ν.Μ. 

 

Σπεύσατε για το «Μαμ»

Από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου θα δώσει άλλες τέσσερις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο με το έργο του Σάκη Σερέφα «Μαμ».

Συνιστούμε στους θεατρόφιλους να μη χάσουν αυτή την εξαιρετική παράσταση, που με κέφι, έμπνευση και πολύ κόπο ετοίμασαν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου, αποσπώντας και το μπράβο του ίδιου του συγγραφέα, που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μυτιλήνη και μίλησε στον Παναγιώτη Σκορδά, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββατοκύριακου.

Π.Σ

 

Μια βιβλιοθήκη θησαυρός

Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής» σάς περιμένει να δανειστείτε βιβλία για να διαβάσετε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων αλλά και πολλά βιβλία στα Αγγλικά, σύγχρονη και παλαιότερη λογοτεχνία, ποίηση, ταξιδιωτικά, βιογραφίες, επιστημονικά και πολλά παιδικά βιβλία. Για τους φανς του είδους υπάρχει πλούτος αστυνομικών μυθιστορημάτων -και τα άπαντα της Αγκάθας Κρίστι και του Γιάννη Μαρή. «Ελάτε άφοβα: το βιβλίο είναι ο πλούτος που όσο πιο πολλοί τον μοιράζονται, τόσο ανεβαίνει η αξία του!», λέει με χαρά ο Σιγριανός Αντώνης Χιώτης, που έβαλε γι’ άλλη μια φορά το χεράκι του στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη.

Αν.Παζ.

 

Δεν είναι μόνο τα πέντε «έργα» (1)

Εκτός από τα πέντε μεγάλα έργα που παρουσιάσαμε ως εκείνες τις δεσμεύσεις του δημάρχου που «καίνε» τη δημοτική αρχή μέσα στη διετία που έρχεται, η νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό είναι σαφές πως θα κριθεί και από τη δράση που θα παρουσιάσει και σε μια άλλη σειρά υποθέσεων.

Δεν μπορεί εξάλλου να λησμονηθεί η μάχη με την καθημερινότητα με την οποία καταπιάνονται κυρίως η ΔΕΔΑΠΑΛ, η ΔΕΥΑΛ και η Αυτεπιστασία (που θα αναβαθμιστεί σε αντιδημαρχία), με τη ΔΕΔΑΠΑΛ να έχει κατορθώσει διά πυρός και σιδήρου να συμβάλλει στην καθαριότητα, αλλά να έχει αφήσει αρκετά πίσω, αν δεν την έχει εγκαταλείψει, την εκ του καταστατικού της δραστηριότητα, που παραμένει η διαχείριση-αξιοποίηση των απορριμμάτων και να καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αλλά και η ΔΕΥΑΛ προσπαθεί ακόμη να δώσει το «ποιοτικό νερό» παντού και να συμμαζέψει τους βιολογικούς. Όμως και άλλος ένας σημαντικός τομέας όπου πρέπει να ανασκουμπωθεί η δημοτική αρχή είναι φυσικά και εκείνος του τουρισμού. 

 

Δεν είναι μόνο τα πέντε «έργα» (2)

Ο Δήμος είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει «χρεωθεί» -ίσως και άδικα- τις επιπτώσεις που έχει υποστεί ο κλάδος του τουρισμού ελέω προσφυγικού, αλλά ταυτόχρονα έχει μπει στο «τρυπάκι» να αναλάβει πρωτοβουλίες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν ανακούφιση σε χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού.

Ως σήμερα η δημοτική αρχή έχει μάλλον αποσπασματική ενασχόληση με αυτόν τον τομέα, έχοντας αποδειχθεί αναντίστοιχη με τις δεσμεύσεις της (βλέπε «τελειωμένη» υπόθεση «Bora Jet» που δεν προχώρησε), αλλά από την άλλη με αφορμή τον Άγιο Βαλεντίνο έδειξε πως, αν καταπιαστεί σοβαρά, μπορεί να κάνει ουσιαστικά πράγματα που μελλοντικά δύνανται να μετεξελιχθούν σε θεσμούς που θα προσελκύουν και επισκέπτες.

Τέλος, ένα ακόμη μέτωπο που έχει αφήσει ανοιχτό η σημερινή δημοτική αρχή είναι η «περιφέρεια» του Δήμου, η οποία δεν έχει δει ούτε το «ένα έργο σε κάθε χωριό» που της υποσχέθηκε ο δήμαρχος την πρώτη διετία, αλλά ούτε ακόμα τις «ευρείες παρεμβάσεις για όλους», όπως πλακοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2017 βάσει της νέας επικαιροποιημένης δέσμευσης του κ. Γαληνού.

Μ.ΟΡΦ

 

Χωρίς ταχύπλοο οι δηλώσεις

Τα προηγούμενα χρόνια, αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεταξύ αυτών η «ΝΕΛ» και η «Sea», συνήθιζαν να δηλώνουν ότι θα δρομολογήσουν ταχύπλοα πλοία που θα συνδέουν τη Λέσβο με την Καβάλα ή το Λαύριο με το Σίγρι. Επρόκειτο για ευφάνταστους σχεδιασμούς που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, διότι το κόστος λειτουργίας των ταχύπλοων πλοίων είναι πολύ μεγάλο και τα πλοία αυτά έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι κατάλληλα για τις γραμμές του βορείου Αιγαίου. Οι δηλώσεις αυτές δεν γίνονταν γιατί υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον δρομολόγησης των πλοίων, αλλά γιατί όσοι τις έκαναν ήθελαν να εκνευρίσουν τους ανταγωνιστές τους και πολλές φορές τα «κατάφερναν»!

Ν.Μ.

 

29 κάρτες για την Κομνηνάκη

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να μοιράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στους 29 έχοντες δουλεία εισόδου στον «πεζόδρομο» Κομνηνάκη τις σχετικές τους κάρτες. Μετά από την εξέλιξη αυτήν, μένει να δούμε αν θα τελειώσουν οι δικαιολογίες για τη (μη) λειτουργία της Κομνηνάκη ως πεζόδρομου.

Βέβαια, από την αντίστοιχη λειτουργία της Ερμού ως πεζόδρομου έχουμε καταλήξει πως οι αποφάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη έχουν… προαιρετικό χαρακτήρα και έτσι δεν ελπίζουμε σε πολλά. Ωστόσο, καταγράφεται ως θετική η έστω και καθυστερημένη διεκπεραίωση από το Δήμο των προαποφασισθέντων μέτρων για την Κομνηνάκη, για να ελπίζουμε τώρα που θα ανοίξει ο καιρός το… περσινό μέτρο για την πεζοδρόμηση να (ψιλο)ισχύσει.

Μ.ΟΡΦ 

 

 «Δεν είναι κοπανατζήδες»

Αμέσως μετά τη συνάντηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, που διαμαρτύρονταν για το θέμα της σίτισης και της στέγασης, με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την κατάθεση προτάσεων και δεσμεύσεων από πλευράς τελευταίου, η διαμαρτυρία έληξε και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία.

«Δεν είναι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου κοπανατζήδες, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Το αγαπάν το σχολείο τους, γι’ αυτό θέλουν να είναι καλύτερο. Μην ξεχνάτε ότι κάνουν πολύ περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως μάθημα σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία», σχολίασε στο «Ε» ο γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Χρυσάφης.

Αν.Παζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey