Δεύτερη Ανάγνωση

03/02/2017 - 13:50

ΟΥΣΙΑ;

Καλά, όλος αυτός χαμός για τον Ψυχάρη; Ερώτηση: Γίνεται διαπλοκή χωρίς κατηγορούμενους; Γιατί στην προχθεσινή συζήτηση πολλά ακούστηκαν αλλά δεν βρέθηκαν άλλοι κατηγορούμενοι πλην μιας ωραίας περιγραφής την οποία όλοι μας γνωρίζουμε. Πώς γίνεται; Έλα ντε. Ονόματα θέλουμε.

Διότι πέραν του γνωστού συγκροτήματος για το οποίο η δικαιοσύνη ήδη κινείται, άλλο όνομα δεν αναφέρθηκε. Ούτε καν του άλλου γνωστού εκδότη-συνεταίρου του Ψυχάρη, ο οποίος όμως σωφρόνως πράττων, έβαλε το …Έθνος σε κυβερνητικές ράγες! Δεν είναι όμως ανόητο αλλά και ανιστόρητο, εξαιτίας ενός, άντε δυο - τριών ατόμων, να καταδικάζεται όλη η μεταπολίτευση; Ακόμα κι αυτοί που κατηγορούν το λεγόμενο …παλιό διεφθαρμένο καθεστώς, πάνω σ’ αυτό έκτισαν όχι μόνο περιουσίες αλλά και πολιτικές καριέρες. Είναι όμως και ανιστόρητοι, που για χάρη πολιτικής εκμετάλλευσης, αμαυρώνουν τη φωτεινότερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

Ο ελληνικός λαός βίωσε πολιτικές αναταραχές, πολέμους, εμφυλίους και γενικά καταστάσεις για τις οποίες υπέφεραν δεκάδες γενιές Ελλήνων. Όλα όσα έγιναν, αυτά που κατακτήσαμε με ειρηνικούς τρόπους από την πτώση της Χούντας το 1974 μέχρι σήμερα, το χρωστάμε σ’ αυτήν την κατασυκοφαντημένη Μεταπολίτευση. Την οποία τώρα κατηγορούν οι ίδιοι, που τόσα χρόνια σιωπούσαν απασχολούμενοι στο να …απομυζούν τους καρπούς της! Και εάν στήνεται όλο αυτό το σκηνικό για πολιτικούς λόγους, θα ξεφουσκώσει στην σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

Δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Δεν θα φέρει νέες επενδύσεις. Δεν θα δημιουργήσει νέο πλούτο. Γιατί όσα «εγκλήματα» κι αν έχει κάνει ο «Κήρυκας» του Μητσοτάκη, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές την κάνει η ίδια η κυβέρνηση. Από την άλλη πάλι, τι θέλει ο Κυριάκος και δεν κλείνει την υπόθεση του «Κήρυκα»; Υπουργός χρόνια, τώρα αρχηγός της Ν.Δ., γιατί δεν ξεκαθάρισε το δάνειο και τον κρεμάει στα μανταλάκια ο κάθε Τσίπρας για τρακόσια χιλιάρικα; Πήγαινε και τακτοποίησε την οφειλή σου. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να σύρεται πίσω από τέτοιες καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν οι ηγέτες του, δεν δίνουν το ανάλογο παράδειγμα.

Διαπλοκή υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει. Είναι στοιχείο της ανοικτής οικονομίας. Το θέμα είναι η πολιτεία να δημιουργήσει ισχυρούς θεσμούς που μαζί με τη δικαιοσύνη, να οχυρωθούν εναντίον στο φαινόμενο αυτό. Και για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Και δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουν σημειωθεί προς τα εκεί ουσιαστικά βήματα. Με αποτέλεσμα να τους παίρνει …αμπάριζα όλους. Λέγοντας ο λαός «Όλοι τους ίδιοι είναι…». 

 


Η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Ποντίκι» δίνει τη δική της άποψη στην επικαιρότητα…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1971

Η καθημερινότητα της πόλης…

- Σεμινάριο Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχόντων πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης. Παρόντες ο νομάρχης Λέσβου, Φοίβος Καζάκης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ζαννής Καμπούρης, ο στρ. διοικητής κ.ά.. Στο τέλος εξεδόθη ψήφισμα προς τον Γ. Παπαδόπουλο στο οποίο εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους για την κυβέρνηση.

- Ρεκόρ προπωλήσεων εισιτηρίων σημειώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για τη θεατρική παράσταση «Αγάπη μου Ουάουα» με τους Κώστα Ρηγόπουλο και Κάκια Αναλυτή.

- Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Αιολικά Γράμματα». Διευθυντής του περιοδικού είναι ο Γ. Βαλέτας, το οποίο είναι μια δίμηνη επιθεώρηση της Λεσβιακής Τέχνης, όπου συνεργάζονται 32 Λέσβιοι λογοτέχνες.

 

ΕΙΠΕ

«Ελπίζω οι θάνατοι στη Μόρια, να μας κάνανε όλους σοφότερους»

Γιάννης Μουζάλας (υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΟΡΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφιξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μυτιλήνη. Ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ..

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις» της γνωστής καλλιτέχνιδας Εμινέ Μπερκάν. Θα προηγηθεί σύντομη διάλεξη του προϊσταμένου της ΕΦΑ Λέσβου με θέμα «Ο ερωτικός λόγος στην ποίηση της Σαπφούς» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης στις 8 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jackie» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία με το Νίκο Ζιώγαλα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα προηγηθεί σύντομη διάλεξη της Ρενάτας Δαλιανούδη στις 9 μ.μ..

ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες και αποκριάτικη στολή, από πολύχρωμα χαρτιά και θα κάνουν μια πρώτη… αποκριάτικη παρέλαση στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στις 11 π.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Βραδιά κλασικού τραγουδιού και σόλο πιάνο στο θέατρο του ΦΟΜ στις 8 μ.μ..

ΠΑΙΔΙ

Αφήγηση παραμυθιών σε παιδιά σχολικής ηλικίας από την Λίλη Λαμπρέλλη στο Θέατρο Αστέγων στις 11 π.μ. και στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο Γέρας στις 6 μ.μ..

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Αναδάσωση στην Αμαλή από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς», συνάντηση στο «My Market» στις 11 π.μ..

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

- ΑΕΛ Καλλονής-Καλλιθέα για τη Football League στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στις 3 μ.μ..

- Αιολικός-ΠΑΟ Λουτρακίου για τη Γ΄ Εθνική στο Γήπεδο Λουτρών στις 3 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey