Δεύτερη Ανάγνωση

02/02/2017 - 13:27

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ…

Φαίνεται πως ενώ ο πατέρας Μητσοτάκης έδωσε τρεις εκλογικές μάχες για ν’ αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία το 1990, ο υιός Μητσοτάκης δείχνει να «καθαρίζει» με μια και μόνο εκλογική μάχη. Διότι μετά τις συνεχείς δημοσκοπήσεις, ακόμα και των συριζαίϊκων εντύπων, τον δείχνουν όχι μόνο να προηγείται με διαφορά, αλλά να «χτυπάει» και αυτοδυναμία! Και, όπως φαίνεται, κάθε μέρα που θα περνάει, η κυβέρνηση θα χάνει και θα κερδίζει η αντιπολίτευση. Η οποία κυβέρνηση το έχει πάρει απόφαση. Δεν λέει ότι θα κερδίσει, λέει «θ’ αντέξουμε»!

Το θέμα όμως με τον Κ. Μητσοτάκη είναι εάν θα μπορέσει να κυβερνήσει έτσι ώστε να μην γίνει άλλος ένας αναλώσιμος πρωθυπουργός των μνημονίων. Στα επτά μνημονιακά χρόνια ορκίστηκαν έξι πρωθυπουργοί: Τρεις εκλεγμένοι (Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας), ένας τεχνοκράτης (Παπαδήμος) και δύο υπηρεσιακοί (Πικραμένος και Θάνου). Εάν είναι ν’ ανέλθει και ο Κυριάκος για τον πάρει κι αυτόν το κύμα του μνημονίου, καλύτερα να κάτσει εκεί που είναι. Δείχνει βέβαια αποφασισμένος. Όμως και οι προηγούμενοι έδειχναν! Το θέμα είναι πώς θ’ αλλάξει καταστάσεις όταν ερχόμενος στην πρωθυπουργία, θα κληθεί να υλοποιήσει αποφάσεις σκληρές και ήδη συμφωνημένες με την τρόικα; Δυστυχώς, οι εκλογές δεν λύνουν από μόνες τους τα προβλήματα. Μιλάει για ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Επί της ουσίας όμως; Και μπορείς να κατέβεις στις πλατείες με σύνθημα …το μίγμα; Το σύνθημα βέβαια που κυριαρχεί είναι άλλο. Να φύγουν τούτοι δω. Μ’ αυτό μπορεί να κερδίσει, αλλά τα δύσκολα θα έλθουν μετά… Που θα είναι: Πρώτον, η πάντα σκληρή αριστερή αντιπολίτευση, δεύτερον μια κοινωνία τελματωμένη.

Και τρίτον, το ίδιο του το κόμμα. Διότι παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες, στο κόμμα της Ν.Δ. φαίνεται να κυριαρχούν οι «φυλές» των Καραμανλικών, Σαμαρικών κλπ.. Τα δε κομματικά στελέχη περισσότερο δείχνουν να περιμένουν την εξουσία προς άγρα καρεκλών, παρά να έχουν εμφυσηθεί από το μεταρρυθμιστικό πνεύμα του αρχηγού τους. Και καλόν είναι προτού …σώσουν τη χώρα, να τολμήσουν ν’ αλλάξουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι… Κι επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Βάλτε τώρα τη γενικότερη αβεβαιότητα αλλά και το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία είναι απογοητευμένη, με έναν στους τρεις Έλληνες να επιλέγει το …γκρεμό! Δηλαδή επιστροφή στη δραχμή! Όλα λοιπόν αυτά θα τα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όμως;

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

«Η Ελλάδα μεγαλούργησε επί δραχμής» λέει ο Ξυδάκης. Ναι, αλλά επί ευρώ πάει στο διάστημα!

 


Φεβρουάριος 1956: Διαφημίσεις μιας αξέχαστης εποχής. Άφιξη διπλωματούχου κομμώτριας, αναχωρήσεις μεταναστών αλλά και όργανα μουσικής…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1966

Πρεμιέρα της ταινίας «Διχασμός» του Τζέιμς Πάρις

Πραγματοποιείται στον «Αρίωνα» Μυτιλήνης η πρεμιέρα του έργου του Τζέιμς Πάρις «Διχασμός» με πρωταγωνίστρια την Έλλη Φωτίου. Στην πρεμιέρα ως επίσημοι καλεσμένοι παρευρίσκονται ο νομάρχης Λέσβου, Αντώνης Πυλιώτης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Απόστολος Αποστόλου, ο δήμαρχος Μηθύμνης, Κ. Κυριακού, ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρας, Πέτρος Ξεντές, και πολλοί εκπρόσωποι φορέων. Στην πρεμιέρα το «παρών» έδωσε και η Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη. Το κοινό όμως δεν φαίνεται να συγκινήθηκε και η αίθουσα ήταν άδεια. Ο Τζέιμς Πάρις, το πραγματικό του όνομα του οποίου ήταν Δημήτρης Παρασχάκης (1921 - 1982) ήταν παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. Γεννήθηκε στη Βατούσα, σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή της Θεσσαλονίκης και στο Γεωργικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Βηρυτού στο Λίβανο. Το 1948 μετανάστευσε στην Αμερική, και στα πρώτα χρόνια παραμονής του στις ΗΠΑ, σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου της «20th Century Fox». Υπήρξε παραγωγός 54 ταινιών. 

 

ΕΙΠΕ

 

«Αυτό που ξέραμε είναι ότι είμαστε καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, γι’ αυτό ξεκινήσαμε και ήρθαμε».

Μπέλκις Ρίβα, μετανάστρια από τη Βενεζουέλα («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

- Ενημέρωση για τη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία στο Επιμελητήριο Λέσβου (Π. Κουντουριώτου 71, Μυτιλήνη) στις 6:30 μ.μ..

- Συλλαλητήριο αγροτών Λέσβου στην είσοδο του Μανταμάδου στις 11:30 π.μ..

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΕΤΕΑ καταβάλλει στους δικαιούχους τις επικουρικές συντάξεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της ΦΕΜ με τίτλο «Φως το Ερωτικόν» στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, θα προηγηθεί σύντομη διάλεξη της Εύης Σαμπανίκου στις 8 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jackie» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΟΡΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφιξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μυτιλήνη. Ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ..

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις» της γνωστής καλλιτέχνιδας Εμινέ Μπερκάν. Θα προηγηθεί σύντομη διάλεξη του προϊσταμένου της ΕΦΑ Λέσβου με θέμα «Ο ερωτικός λόγος στην ποίηση της Σαπφούς» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης στις 8 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey