Ελληνικό νηπιαγωγείο στην Ίμβρο

16/12/2016 - 14:14

Θετική εξέλιξη είχε η πρωτοβουλία διεκδίκησης ίδρυσης και λειτουργίας στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, νηπιαγωγείου για την ομογένεια της Ίμβρου. Σε ανακοίνωσή του, ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ίμβρου ευχαριστεί τις αρχές και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Παρασκευή Μπερμπέρη Κατακαλού και Τσιλέρ Ακμπουλούτ, για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να ευοδωθεί η όλη υπόθεση.

Θετική εξέλιξη είχε η πρωτοβουλία διεκδίκησης ίδρυσης και λειτουργίας στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, νηπιαγωγείου για την ομογένεια της Ίμβρου. Σε ανακοίνωσή του, ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ίμβρου ευχαριστεί τις αρχές και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Παρασκευή Μπερμπέρη Κατακαλού και Τσιλέρ Ακμπουλούτ, για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να ευοδωθεί η όλη υπόθεση.

Στο νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν αρχικά τρεις μόλις μαθητές. Σήμερα στην Ίμβρο το Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους, έχει οκτώ μαθητές (από τέσσερις που είχε όταν άνοιξε το 2013) ενώ στο Γυμνάσιο - Λύκειο στα Αγρίδια (που άνοιξε το 2015), φοιτούν 22 παιδιά. Η σταδιακή παλιννόστηση των Ιμβρίων, από την Ελλάδα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, σιγά - σιγά φέρνει και μαθητές στα ελληνόφωνα σχολεία.

Αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική μειονότητα. Και, να σκεφτεί κανείς πως μέχρι το 1964, όταν η εφαρμοζόμενη τακτική εκτουρκισμού εξανάγκασε πολλούς Ίμβριους να εγκαταλείψουν το νησί, λειτουργούσαν εφτά σχολεία με 27 εκπαιδευτικούς και 693 μαθητές! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey