×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 20:32

Νέα διάκριση για το «Olvia»

Η χρονιά των επιτυχιών είναι το 2012 για το βιολογικό ελαιόλαδο «Olvia» του Μιχάλη Τζωρτζή. Το «Olvia» αναδείχθηκε μεταξύ των ελληνικών ελαιολάδων που συμμετείχαν στο φετινό Διαγωνισμό Ελαιολάδου. Σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια κατάταξη, για ακόμη μια χρονιά τρία ιταλικά ελαιόλαδα κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ν.Μ.


Πάει στο «Lidl» o οικονομικός εισαγγελέας

Ο οικονομικός εισαγγελέας δεν πάει μόνο στις συνεταιριστικές τράπεζες, πάει και στο «Lidl». Η επιχείρηση, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ελέγχει το 30% του τζίρου που κάνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, κατηγορείται πως πωλεί στην Ελλάδα ακριβότερα τα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από την ίδια. Η σύγκριση έγινε με τις τιμές των προϊόντων της εταιρείας στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια πρέπει να επεκταθούν στο σύνολο των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στη χώρα μας. Είναι απαράδεκτο οι παραγωγικές επιχειρήσεις να στενάζουν από τα φέσια την ώρα που καταναλωτές πληρώνουν τοις μετρητοίς τα προϊόντα που αγοράζουν.

Ν.Μ.

 

Άλλος ένας Μυτιληνιός κατεβαίνει στις εκλογές

Από τη Θερμή της Λέσβου κατάγεται ο νοσοκομειακός γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης που είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Νοσοκομειακών, κατέχει θέση διευθυντή και παράλληλα είναι εθελοντής γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης που λειτουργεί στη συμπρωτεύουσα.

Ν.Μ.

 

Ποδαρικό μετ’ αριστερό

Δεν ξεκίνησε καλά το 2012 η τουριστική κίνηση για τη χώρα μας. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν μείωση των αφίξεων κατά 9% περίπου το πρώτο τρίμηνο. Στη Λέσβο τις επιπτώσεις θα τις δούμε στο δεύτερο τρίμηνο, αφού τώρα θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες. Στη Λήμνο η τουριστική κίνηση αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κι είναι σχεδόν αποκλειστικά εσωτερικός τουρισμός.

Ν.Μ.

 

Θα πληρωθεί το ποιοτικό παρακράτημα;

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σύντομα αναμένεται η πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος για τους ελαιοπαραγωγούς. Εν όψει εκλογών αναμένουμε να γίνουν αρκετές πληρωμές αυτή την περίοδο. Υπόλοιπα προηγούμενων ετών της εξισωτικής αποζημίωσης, επιδοτήσεις βιολογικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας, όλες οι πληρωμές θα επισπευσθούν.

Ν.Μ.

 


Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey