Βαρύς έπεσε τελικά ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου, μετά τις προχθεσινές απολογίες τόσο του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, όσο και του Αιγείρου Μυστεγνών, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος, που έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Αρχικά, με βάση το Φύλλο Αγώνα και τα όσα είχε σημειώσει ο διαιτητής Κουλουδής, είχαν τιμωρηθεί οι παίκτες που αποβλήθηκαν (Αντώναρος, Π. Αλεξίου, Π. Ελευθερίου, Σαμπάνης, Τριλιανός και Χατζηβαγιάννης) με τρεις αγωνιστικές, ωστόσο ήταν δεδομένο πως από τη στιγμή που κλήθηκαν σε απολογία οι διοικήσεις των δύο ομάδων, αλλά και όσοι φέρονταν να συμμετείχαν στα επεισόδια με βάση το οπτικό υλικό, οι ποινές θα ήταν βαρύτερες.

Την Τρίτη (3/1), πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου. Η διοίκηση του Διαγόρα απέστειλε υπόμνημα με την απολογία της, αποδεχόμενη όσα αναγράφονταν στο Φύλλο Αγώνα, καταδικάζοντας τα επεισόδια, ενώ απολογήθηκαν τόσο ο προπονητής της ομάδας της Αγίας Παρασκευής, Στρατής Αλεξίου, όσο και ο τερματοφύλακας της, Γιώργος Τσομπανέλλης, που είχαν κληθεί με βάση το βίντεο. Χωρίς την παραμικρή ένταση ολοκληρώθηκε και η απολογία του Αιγείρου Μυστεγνών.

 

Αμείλικτη η στάση της πειθαρχικής

Τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής αποφάσισαν αμέσως μετά βαριές ποινές, τιμωρώντας και τις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους σε εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν και τραυματισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής Χατζηβαγιάννης αποχώρησε από το γήπεδο αιμόφυρτος, με προορισμό το Κέντρο Υγείας Καλλονής και στη συνέχεια βρέθηκε και στο «Βοστάνειο» της Μυτιλήνης. Αναλυτικά, οι ποινές:

- Στο Διαγόρα Αγ. Παρασκευής επιβλήθηκε ποινή τριών (3) αγωνιστικών στην έδρα του και χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€.

- Στον Αίγειρο Μυστεγνών επιβλήθηκε ποινή μίας (1) αγωνιστικής στην έδρα του και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150€, που λόγω υποτροπής διπλασιάζεται στα 300€.

- Στον προπονητή του Διαγόρα, Στρατή Αλεξίου, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 60 ημέρες (με εφαρμογή από τις 04/01/2017 έως και τις 04/03/2017) και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100€.

- Στον τερματοφύλακα του Διαγόρα, Γιώργο Τσομπανέλλη, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες, ωστόσο είναι υπότροπος από το Κύπελλο και αυτή διπλασιάζεται στις 30 ημέρες (με εφαρμογή από τις 04/01/2017 έως και 02/02/2017).

- Στον εκπρόσωπο του Διαγόρα, Χαράλαμπο Παρέλλη, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 30 ημέρες (με εφαρμογή από τις 04/01/2017 έως και τις 02/02/2017) και χρηματικό πρόστιμο 50€.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η έκθεση του υπέρ-παρατηρητή Χάρη Καλλία, αλλά και του παρατηρητή Λεωνίδα Σταυρινού, αφού στο Φύλλο Αγώνα υπήρχαν ελλείψεις συγκριτικά με το οπτικό υλικό, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η έκθεση της Αστυνομίας δεν έκανε λόγο για εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο για απόπειρα, εστιάζοντας περισσότερο στη συμπλοκή παικτών και προπονητών μέσα στο γήπεδο. Με βάση και αυτό το στοιχείο, η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε απολογία και τον προπονητή του Αιγείρου Μυστεγνών, Θόδωρο Παπαλόπουλο, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.

Οι ποινές είναι πρωτοφανείς, αλλά εξίσου πρωτοφανή ήταν και όσα διαδραματίστηκαν εντός αγωνιστικού χώρου. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλες είναι εφέσιμες στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με το ανάλογο όμως χρηματικό παράβολο, που πιθανότατα θα αποτρέψει τις διοικήσεις και των δύο ομάδων, να διεκδικήσουν τη μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη των ποινών αυτών.