Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. τής Ε.Π.Σ.Λ. το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίσθηκαν τα εξής:

Στη μνήμη του προπονητή Παναγιώτη Σαλταμάρα, πέραν της αναβολής των αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής. Με αφορμή το θλιβερό συμβάν, να σταλεί έγγραφο-υπενθύμιση προς τα σωματεία για την αναγκαιότητα παρουσίας γιατρού σε όλους τους αγώνες, ώστε να διασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις υγείας των αθλουμένων.

Επίσης, να σταλεί προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ επιστολή με την οποία να ζητείται να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η λήψη απόφασης σχετικά με τους αγώνες αξιολόγησης των διαιτητών των νησιωτικών ενώσεων, καθώς και την ισομερή κατανομή των οικονομικών βαρών διαιτησίας των σωματείων όλης της χώρας.

Ακόμη, το Δ.Σ. ζητάει να ελεγχθούν όλα τα δελτία ποδοσφαιριστών που εκδόθηκαν κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο και να ζητηθεί από όσα σωματεία προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να προμηθευτούν αιτήσεις μεταβολών από άλλες ενώσεις χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο από την ΕΠΟ αντίτιμο, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό τής Ε.Π.Σ. Λέσβου, να έρθουν να εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό.

Όσον αφορά στο γηπεδικό πρόβλημα των σωματείων, η Ε.Π.Σ.Λ. προτείνει να αρχίσουν προετοιμασίες ώστε μέσα στον Ιανουάριο να πραγματοποιηθεί με ευθύνη της ημερίδα σχετική με το θέμα. Στην ημερίδα θα κληθούν να συμμετάσχουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, ο Σύνδεσμος Διαιτητών, ο Δήμος Λέσβου, ο Δήμος Λήμνου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι βουλευτές Λέσβου, οι προπονητές, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, καθώς και εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Επίσης κρούει τον κώδωνα κινδύνου για το ενωσιακό γήπεδο Λουτρόπολης Θερμής, που λόγω της ασυνήθιστα μεγάλης καθημερινής χρήσης του, κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Θεωρώντας ότι πρέπει να ληφθούν σύντομα αποφάσεις οι οποίες θα αποτρέψουν το παραπάνω καταστροφικό για το γήπεδο μέλλον, το Δ.Σ. παραπέμπει για συζήτηση και λήψη απόφασης το όλο θέμα στο Δ.Σ. του Ενωσιακού Κέντρου Λουτρόπολης Θερμής.

Τέλος, σχετικά με το ποσό που πρόκειται να διατεθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων, η Ε.Π.Σ.Λ. τονίζει ότι αυτή η επιχορήγηση αφορά μόνο στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών λειτουργίας των σωματείων. Αν η Γ.Γ.Α. λάβει απόφαση επιχορήγησης των σωματείων, αυτή θα γίνει απευθείας στους λογαριασμούς τους.