Στην έκθεση Μικρογλυπτικής για τη Μακρόνησο

Το γλυπτό του Γ. Κατσαρού στην έκθεση για τη Μακρόνησο Το γλυπτό του Γ. Κατσαρού στην έκθεση για τη Μακρόνησο

Ο Μυτιληνιός Γιώργος Κατσαρός εκθέτει

03/10/2017 - 17:44

Εξήντα οκτώ εικαστικοί καλλιτέχνες με ενενήντα έργα παίρνουν μέρος στην έκθεση Μικρογλυπτικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), στην αυλή του κτηρίου που η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει παραχωρήσει τη χρήση στην ΠΕΚΑΜ, Αγ. Ασωμάτων 31 στο Θησείο. Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνται έργα και του Μυτιληνιού καλλιτέχνη Γιώργου Κατσαρού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με ευαίσθητα ζητήματα ο Γιώργος Κατσαρός. Θυμίζουμε ότι το 2014 συμμετείχε σε έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης για δύο μήνες για τα 50 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η Μακρόνησος, ιστορικός-μαρτυρικός τόπος, λειτούργησε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και τόπος εξορίας χιλιάδων πολιτών και στρατιωτών, προκειμένου να απαρνηθούν με κάθε τρόπο την ιδεολογία τους. Μαρτυρικός τόπος, τόπος βασανιστηρίων και θανάτου για χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές, για χιλιάδες κομμουνιστές. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα επίσημα αρχεία με τα ονόματα όσων πέρασαν από το κολαστήριο της Μακρονήσου... Οι μαρτυρίες που καταγράφηκαν από όσους επέζησαν μαρτυράνε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αγωνιστών που το κράτος των δωσίλογων και των συνεργατών των κατακτητών -το μετεμφυλιακό κράτος των διώξεων- βασάνισε ή εξόντωσε. Η Μακρόνησος ως τόπος εξορίας λειτούργησε από το 1947 ως το 1958.

Διάρκεια έκθεσης έως 22 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey