Θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Σόλων Λέκκας

Η Βελεσιώτου σήμερα στον «Οινοφόρο»

10/08/2016 - 17:17

Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, έρχεται σήμερα με την υπέροχη ερμηνεία της για να τραγουδήσει στις 9.30 το βράδυ στο Κτήμα του «Οινοφόρου». 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, έρχεται σήμερα με την υπέροχη ερμηνεία της για να τραγουδήσει στις 9.30 το βράδυ στο Κτήμα του «Οινοφόρου».

Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με το δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας το δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Σε κάθε συναυλία της, όλα αυτά τα χρόνια, μαγεύει το κοινό με τη φωνή της, μέσα από ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία  συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του. 

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς, που με τις ερμηνείες του καταφέρνει να πείσει ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τον ίδιο, στο χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού. Επί σκηνής και οι εξαιρετικοί μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου (διεύθυνση ορχήστρας, πιάνο, ακορντεόν), Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι),  Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο),  Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, φλικόρνο). Ενώ έκτακτη συμμετοχή θα έχει ο Σόλων Λέκκας, που θα ερμηνεύσει τραγούδια του κρασιού.

 

Η πορεία της

Τη Φωτεποινή Βελεσιώτου ανέδειξε η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης την οποία υπηρέτησε πιστά χρόνια και χρόνια. Ξεκίνησε από «Τα Χνάρια», μπουάτ στη Φιλήμονος Δραγούμη, και συνέχισε στην «Ανατολή», γνωστή ταβέρνα της Τούμπας. Τα πρωινά δούλευε δασκάλα και το 2004 την κέρδισε μια και καλή το τραγούδι. Την έχουν παραλληλίσει με τη Σωτηρία Μπέλλου, και όχι άδικα. Η Φωτεινή Βελεσιώτου, σε συνέντευξή της στο «Ε» και στην Ανθή Παζιάνου, το 2014, είχε ομολογήσει ότι τραγουδά στον ίδιο τόνο με τη μεγάλη Μπέλλου. Είναι ένας άνθρωπος οικείος, ντόμπρος, από το λόγο έως το τραγούδι της.

«Δε θυμάμαι κι εγώ πόσες φορές έχω έρθει στη Μυτιλήνη» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Από το 1990 που ήρθα και γύρισα το νησί, έρχομαι ανελλιπώς. Έχω και φίλους, και έκανα και άλλους φίλους. Η Λέσβος έχει μια ομορφιά μοναδική, δεν τη βλέπεις πουθενά αλλού. Και τις τελευταίες δεκαετίες έχει ομορφύνει ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι είναι ένα ιδιαίτερο νησί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey