Το ερχόμενο Σάββατο η εκπομπή τής ΕΤ3, που είναι αφιερωμένη στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

«Ελλήνων Δρώμενα» στη… ντοπιολαλιά!

30/05/2012 - 15:52

Αφιερωμένη στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου θα είναι η εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», που θα προβληθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου ,στις 5 το απόγευμα, στην ΕΤ3.

Αφιερωμένη στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου θα είναι η εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», που θα προβληθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου ,στις 5 το απόγευμα, στην ΕΤ3. Το μοντάζ έχει ολοκληρωθεί και ο σκηνοθέτης Αντώνης Τσάβαλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν σε όλη τη χώρα τη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο φορέα της Λέσβου, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «έναν πρωτοποριακό καλλιτεχνικό οργανισμό, σημείο αναφοράς για το Αιγαίο και την Ελλάδα».

Τα γυρίσματα στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου και στους δρόμους του χωριού πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα, από ειδικό τετραμελές συνεργείο της εκπομπής που είχε επισκεφτεί το νησί γι’ αυτόν το σκοπό.

Όπως εξηγούσε τότε στο «Ε» ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Ελλήνων Δρώμενα» κι ερευνητής, Αντώνης Τσάβαλος, είχε ήδη από πριν πολύ καλή γνώση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Αγιάσου και ήδη από την περασμένη χρονιά επιθυμούσε να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εκπομπή, προκειμένου να προβάλει τη δουλειά που γίνεται για την έκφραση των ανθρώπων.

Πλάνα από τα… πάντα
Η εκπομπή θα περιλαμβάνει πλάνα από τα μαθήματα σαντουριού και άλλων εγχόρδων, τα οποία τραβήχτηκαν τόσο έξω από το Αναγνωστήριο, όσο και στην αυλή της εκκλησίας της Παναγιάς, πλάνα από τη Νέα Μουσική Σκηνή του Αναγνωστηρίου, από τα μαθήματα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής, από τις πρόβες του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, από τη δουλειά της Θεατρικής Ομάδας, αλλά και σκηνές από τη γιορτή του Ταξιάρχη που έτυχε να είναι εκείνες τις ημέρες.

Πέρα από τα παραπάνω, θα εμφανιστούν η παραδοσιακή κομπανία και τα χορευτικά του Αναγνωστηρίου, ενώ θα προβληθούν πλάνα και από το Καρναβαλικό Μουσείο του χωριού, με αναφορά στη μεγάλη καρναβαλική του παράδοση, που αφηγήθηκε στην κάμερα ο Παναγιώτης Κουτσκουδής.

Σημειώνεται πως μεγάλο μέρος των γυρισμάτων βασίστηκε σε συνεντεύξεις που έγιναν με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αναγνωστηρίου, καθώς και με όλους τους παλιούς και νέους δασκάλους του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey