Στο πόδι οι γονείς για αναζήτηση λύσεων - Ο Αρ. Καλάργαλης, με αφορμή τις προτάσεις Καπιωτά

«Εδώ καιγόμαστε με το Μουσικό σχολείο…»

22/02/2017 - 13:51

Με αφορμή τις προτάσεις για «μετακόμιση» του 6ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης στην Ακαδημία, όπου βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα, του προϊσταμένου της ΔΔΕ Μιχάλη Καπιωτά προς τη σχολική κοινότητα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης εξήγησε ότι «οι προτάσεις για τις σχολικές μεταβολές κατατέθηκαν στο τέλος του 2016 και ότι η συζήτηση για τις σχολικές μονάδες είναι μεγάλη». 

 

Με αφορμή τις προτάσεις για «μετακόμιση» του 6ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης στην Ακαδημία, όπου βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα, του προϊσταμένου της ΔΔΕ Μιχάλη Καπιωτά προς τη σχολική κοινότητα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης εξήγησε ότι «οι προτάσεις για τις σχολικές μεταβολές κατατέθηκαν στο τέλος του 2016 και ότι η συζήτηση για τις σχολικές μονάδες είναι μεγάλη». Παράλληλα, τόνισε ότι αυτήν την περίοδο «καιγόμαστε για το Μουσικό σχολείο. Πρέπει να βρεθεί οικόπεδο, να γίνει η μελέτη και στη συνέχεια η οικοδόμηση».

Ας σημειωθεί ότι θα τρέξει πολύ νερό στ’ αυλάκι μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω για το Μουσικό σχολείο καθώς και ότι αυτήν τη στιγμή δεν τρέχει κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να ενταχθεί το Μουσικό σε αυτό.

 

Στον ΟΑΕΔ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πάντως βρίσκεται στο πόδι. Τη Δευτέρα, επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου μετέβη στη σχολή του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα της στέγασης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός υπέδειξε τη σχολή του ΟΑΕΔ ως προσωρινή λύση μέχρι να ανεγερθεί νέο σχολείο σε κάποιο οικόπεδο.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Νίκος Χρυσάφης ανέφερε ότι από την επίσκεψη στον ΟΑΕΔ «συμπεραίνουμε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος». Οι αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο τμήματα κάθε τάξης Γυμνασίου και Λυκείου, δηλαδή 12 τμήματα, είναι μόλις εννιά! Είναι μάλιστα λιγότερες οι αίθουσες απ’ αυτές στις οποίες φιλοξενείται σήμερα το Μουσικό σχολείο, σε λυόμενα και... αποθήκες, στο χώρο όπου συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.


Μικρός ο διάδρομος του ΟΑΕΔ

 

«Ακατάλληλοι οι χώροι»

«Δεν μπορούν οι εννιά αίθουσες να καλύψουν τις ανάγκες του Μουσικού», προσθέτει ο κ. Χρυσάφης. «Εκτός του ότι δεν υπάρχει χώρος για γραφεία των καθηγητών, δεν υπάρχει και κάποια αίθουσα στην οποία θα γίνονται τα μαθήματα των μουσικών οργάνων», τονίζει. Από την άλλη είναι πολύ μικρός και ο διάδρομος. «Αν εννιά τμήματα επί 25 μαθητές βγουν για διάλειμμα, θα γίνει σίγουρα ζημιά, εκτός του ότι δεν τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας».

Απογοητευμένοι ήταν και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που παρέστησαν στην επίσκεψη στον ΟΑΕΔ: «Οι χώροι είναι αισθητά μικρότεροι από τους χώρους που κάνουν τώρα μάθημα τα παιδιά».

 

Στο μεταξύ…

Μέχρι την εξεύρεση της μακροπρόθεσμης λύσης πάντως, την εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση σχολικού κτηρίου κ.λπ., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ενδεχόμενο ανακατανομής των αιθουσών όπου στεγάζεται σήμερα το Μουσικό σχολείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey