Για αξιολόγηση και απολύσεις

Συνεδριάζουν δάσκαλοι και καθηγητές

28/03/2014 - 23:30

Σε εγρήγορση με φόντο την αξιολόγηση και τις απολύσεις παραμένουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, τα συλλογικά όργανα των οποίων συνεδριάζουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε εγρήγορση με φόντο την αξιολόγηση και τις απολύσεις παραμένουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, τα συλλογικά όργανα των οποίων συνεδριάζουν την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει και της πανελλαδικής γενικής απεργίας που έχει κηρυχτεί για την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου επρόκειτο να πραγματοποιήσει σύσκεψη χτες το απόγευμα για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ενώ την Τρίτη 1η Απριλίου θα γίνει, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας του κλάδου, έκτακτη γενική συνέλευση, στις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια, με αιχμές - όπως αναφέρουν οι καθηγητές - «τις απολύσεις, την αυτοαξιολόγηση και το Νέο Λύκειο, και με στόχο την καλύτερη οργάνωση της πανεργατικής απεργίας της 9ης Απρίλη».

Την απόρριψη των ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση χαιρετίζει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μίλτος Κουντουράς», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Στην ουσία το Υπουργείο επιχειρεί να απαγορεύσει την οποιαδήποτε διαφωνία και ταυτόχρονα διατάσσει τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν επιχειρηματολογώντας και με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους της συμφωνίας τους!»

Το Δ.Σ. καλεί τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων σε ενημερωτική σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου (Ικτίνου 2) τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, για τις εξελίξεις στο ζήτημα της αυτοαξιολόγησης.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της αυτοαξιολόγησης, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στις 7 το απόγευμα επίσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey