Κάλλας, Γκρίτζαλης και Χατζόπουλος

Τρεις διεκδικητές για τη θέση πρύτανη

28/03/2014 - 22:14

Με τρεις τελικά συμμετοχές έληξε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με τρεις τελικά συμμετοχές έληξε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν στο Συμβούλιο Διοίκησης, είναι αυτές των καθηγητών Γιάννη Κάλλα, Στέφανου Γκρίτζαλη και Ιωάννη Χατζόπουλου, ενώ δεν υπέβαλε τελικά υποψηφιότητα η νυν αντιπρύτανις, Αγγελική Δημητρακοπούλου, ενδεχόμενο που η ίδια άφηνε ανοικτό μέχρι και την Πέμπτη.

Η σκυτάλη πλέον περνά στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, το οποίο, αφού ελέγξει τις υποψηφιότητες, θα ανακοινώσει τους τελικούς υποψηφίους στις 4 Απριλίου. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Συμβούλιο διατηρεί την ικανότητα να αποκλείσει της διαδικασίας όποιους υποψηφίους κρίνει ότι δε συγκεντρώνουν τα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να έχει ο πρύτανης του ιδρύματος.

Η εκδοχή αυτή θεωρείται απίθανη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Κύριο μέλημα του Συμβουλίου, άλλωστε, είναι η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, με στόχο να επιλεγεί αυτός που κρίνεται από το εκλογικό σώμα ως καταλληλότερος για τη θέση του πρύτανη. Αυτό είχε δηλώσει παλιότερα στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του οργάνου, Νίκος Ζούρος. Η διαδικασία των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου.

 

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Γιάννης Κάλλας

Ο Γιάννης Κάλλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1990. Ασχολήθηκε με το σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα. Είναι καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου του Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο «Μέθοδοι και πληροφορικές τεχνικές των κοινωνικών επιστημών».

Από το Σεπτέμβριο του 2010 έως σήμερα διατελεί αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας και από το 1996 έως το 2005, διευθυντής Υποστήριξης Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Έχει πάρει μέρος σε πολλά ερευνητικά έργα με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών έργων.

 

Στέφανος Γκρίτζαλης

Ο Στέφανος Γκρίτζαλης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικών Επιστημών, μεταπτυχιακού τίτλου στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συγγράψει 30 βιβλία ή κεφάλαια σε βιβλία, έχει δημοσιεύσει 97 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 128 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών. Έχει συμμετάσχει, ως αξιολογητής στην Ελλάδα, σε σειρά διαγωνισμών μεγάλων έργων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δημόσιου Τομέα, ενώ έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας για την Ελληνική Δικαιοσύνη σε θέματα Ασφάλειας Δικτύων και Προστασίας Ιδιωτικότητας. Είναι μέλος τής ACM, της IEEE και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ), της οποίας έχει διατελέσει εκλεγμένος γενικός γραμματέας, ταμίας και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας Πληροφορικής και Τυποποίησης.

 

Ιωάννης Χατζόπουλος

Ο καθηγητής Ιωάννης Ν. Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Κωμιακή Νάξου. Περάτωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών τού ΕΜΠ, όπου πήρε το αντίστοιχο δίπλωμα το 1971, και εκεί ήρθε πρώτος μεταξύ των αποφοίτων και τιμήθηκε με το Χρυσοβέργιο Βραβείο. Το 1976 πήρε το δίπλωμα του μεταπτυχιακού τίτλου μάστερ (M.Sc.) και το 1979 πήρε το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.). Αμέσως μετά την απόκτηση του διδακτορικού του διπλώματος, είχε προσφορές ακαδημαϊκής καριέρας από δύο pανεπιστήμια των ΗΠΑ το University of Illinois στην πόλη Urbana Champaign και από το California State University στην πόλη Fresno. Ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή (associate professor) στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών τού California State University στην πόλη Fresno, όπου εργάσθηκε από το 1980 μέχρι το 1989.

Παραιτήθηκε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όταν είχε εκλεγεί στη θέση του καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου υπηρετεί από το 1989 που ανέλαβε καθήκοντα, μέχρι σήμερα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey