Παρουσίαση «Τοπικού Συμφώνου Ελληνικού Πρωινού Λέσβου»

16/02/2017 - 19:03

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λέσβου στην κορυφαία επαγγελματική έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση, HO.RE.CA. 2017, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση παρουσιάσθηκε το «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού», που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο «Πρωινό της Λέσβου», μαζί με τα αντίστοιχα «πρωινά» της Αμοργού, της Σύρου, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Κεφαλονιάς.

 

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λέσβου στην κορυφαία επαγγελματική έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση, HO.RE.CA. 2017, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση παρουσιάσθηκε το «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού», που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο «Πρωινό της Λέσβου», μαζί με τα αντίστοιχα «πρωινά» της Αμοργού, της Σύρου, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Κεφαλονιάς.

Την οργάνωση της συμμετοχής είχαν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Λέσβου και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) και της «Λεσβιακής Παροικίας», ενώ μεγάλοι χορηγοί της αποστολής ήταν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες «Blue Star Ferries» και «Hellenic Seaways».

 

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση ενός πλήρους μπουφέ με το λεσβιακό πρωινό, τον οποίον επιμελήθηκαν τα μέλη της λεσβιακής αποστολής, της Ο.Λ.Σ.Α. και της «Λεσβιακής Παροικίας», σύντομη ομιλία για το Τ.Σ.Ε.Π. Λέσβου και τη χρησιμότητα της διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα, ζωντανή μαγειρική σε ειδικό παρασκευαστήριο, τοπικών συνταγών που περιλαμβάνονται στο «πρωινό της Λέσβου», από τους Μυτιληνιούς executive chefs Στρατή Ιωσηφέλλη (μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Chefs) και Παναγιώτη Μελιδώνη (μέλος του Chef’s Club of Greece), καθώς και επιτόπια παρασκευή εδεσμάτων του πρωινού, από την εκπρόσωπο της τοπικής επιχείρησης «Κώστας Σαμιώτης: Εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων & γλυκών», Βάσω Σαμιώτη.

Οι συνταγές, τη ζωντανή παρασκευή των οποίων παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το κοινό, ήταν: α) καγιανά με σουτζούκι, β) καγιανά με χωριάτικο λουκάνικο, γ) σφουγκάτο, δ) λουλούδια τηγανητά, ε) γκιουζλεμέδες, στ) χάχλες με αυγό, λουκάνικο και λαδοτύρι, ζ) χάχλες με φέτα, ντομάτα και ρίγανη, και η) τραχανόσουπα με λουκάνικο, φέτα και ντομάτα.

Τέλος, έγινε γευσιγνωσική δοκιμή όλων των εδεσμάτων του μπουφέ και της μαγειρικής, από τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες και το κοινό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey