Συνάντηση Συλλόγου Μεριδιούχων με τον εκκαθαριστή της Συνεταιριστικής

Αποπληρώθηκαν δάνεια 20 εκατ. ευρώ

12/01/2017 - 13:48

Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου με τον εκκαθαριστή της τράπεζας, Παναγιώτη Τριανταφύλλου.

 

Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου με τον εκκαθαριστή της τράπεζας, Παναγιώτη Τριανταφύλλου.

Από την ως τώρα διαδικασία εκκαθάρισης της τράπεζας, έχουν συγκεντρωθεί 20 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου και πρόσθεσε πως οι οφειλέτες είναι πρόθυμοι να δεχθούν ρυθμίσεις δανείων, ενώ το επιτόκιο που συνήθως επιβάλλεται, κυμαίνεται από 6,5 ως 7 %.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Σύλλογο, τονίζεται πως ενδέχεται τα στελέχη που σήμερα διαχειρίζονται την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής, να αξιοποιηθούν για την εκκαθάριση των υποθέσεων στο βόρειο Αιγαίο, και άλλων τραπεζών. Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό έχει τεθεί ένας εκκαθαριστής σε όλες τις υπό εκκαθάριση τράπεζες. Ο κ. Τριανταφύλλου και τα άλλα στελέχη της Συνεταιριστικής, τελούν υπό τις εντολές της εταιρείας που ανέλαβε την εκκαθάριση της. Για παράδειγμα, η ομάδα που διεκπεραιώνει την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Λέσβου - Λήμνου θα μπορούσε να αναλάβει την εκκαθάριση των υποθέσεων της ΑΤΕ στο βόρειο Αιγαίο. Θυμίζουμε πως μετά το κλείσιμο της ΑΤΕ, η τράπεζα είχε διαχωριστεί σε «καλή» και «κακή». Η «καλή» πέρασε στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η «κακή» τέθηκε υπό εκκαθάριση.

Στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ βρίσκονται πολύ σημαντικές υποθέσεις δανείων, που αφορούν μεγάλο αριθμό συνεταιρισμών και ενώσεων συνεταιρισμών, μεταξύ αυτών και της ΕΑΣ Λέσβου. Η διαδικασία εκκαθάρισης αυτών των υποθέσεων θα είναι αργή και χρονοβόρα.

 

Εν αναμονή της δίκης Μπεμπεδέλλη

Ο Σύλλογος Μεριδιούχων αναμένει με ενδιαφέρον το Φεβρουάριο, τη δίκη της υπόθεσης Μπεμπεδέλλη. Για ακόμη μια φορά τονίζει ότι προτίθεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας, του Δήμου και τους δικηγόρους της τράπεζας.

Στόχος του Συλλόγου παραμένει η νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μην κληθούν οι μεριδιούχοι να πληρώσουν ζημιές που θα προκύψουν μετά το τέλος της εκκαθάρισης και η -με κάθε τρόπο- εξασφάλιση της αξίας των μεριδίων που υπήρχαν πριν το κλείσιμο της τράπεζας. Παραμένουμε σε εγρήγορση και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις των εκκαθαριστών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην συνάντηση με τον κ. Τριανταφύλλου, εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν οι Χριστόφας Πουλέλλης, Βασίλης Γάλλος και Θεοφάνης Δημητράκης, με σκοπό την ενημέρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey