Η αεροπορική εταιρεία των ομογενών Καναδά και ΗΠΑ, Sky Greece, ανοίγει φτερά απ’ το… Μανταμάδο

«Ταξιάρχης» το πρώτο αεροπλάνο

04/07/2013 - 14:17

Ειδική σχέση με τη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα με το Μανταμάδο αποκτά η ελληνική αεροπορική εταιρεία της ομογένειας με την ονομασία Sky Greece, που όχι μόνο «βαφτίζει» το πρώτο ιδιόκτητο αεροσκάφος της «Ταξιάρχης», αλλά και θα ξεκινήσει τις πτήσεις της με λειτουργία στο μοναστήρι μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ειδική σχέση με τη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα με το Μανταμάδο αποκτά η ελληνική αεροπορική εταιρεία της ομογένειας με την ονομασία Sky Greece, που όχι μόνο «βαφτίζει» το πρώτο ιδιόκτητο αεροσκάφος της «Ταξιάρχης», αλλά και θα ξεκινήσει τις πτήσεις της με λειτουργία στο μοναστήρι μέσα στο επόμενο δίμηνο. Όλα αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, πατέρα Νικόλα Αλεξανδρή, ιερέα στον Καναδά, που παρ’ ότι το όνομά του παραπέμπει σε πιθανή καταγωγή απ’ τη Λέσβο, οι ρίζες του εντοπίζονται στη Λακωνία.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης (ρεπορτάζ στο «Έθνος» στις 24 Ιουνίου, συνέντευξη του π. Νικόλα Αλεξανδρή στο «Κοινωνία Ώρα Mega» στις 27 Ιουνίου, πολλές αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες), για το εγχείρημα της ομογένειας («ξέσπασμα» το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Sky Greece) να υπάρξει διάδοχη κατάσταση της «Ολυμπιακής» στην απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Για αυτό και με εισφορές ομογενών, από 50.000 έως πέντε εκατομμύρια δολλάρια, δημιουργήθηκε η Sky Greece, η εταιρεία που φιλοδοξεί απ’ τον επόμενο Μάρτιο, όταν θα ολοκληρώσει και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων απ’ την αμερικανική πλευρά, να αναπληρώσει το κενό της «Ολυμπιακής» με μια αμιγώς ελληνική παρουσία στους αιθέρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνδέει πέντε φορές τη βδομάδα την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη, αλλά και να έχει τακτικές πτήσεις, ομοίως απ’ ευθείας, απ’ την Αθήνα προς Σικάγο, Τορόντο, Μόντρεαλ.



Στη χάρη του…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», η Sky Greece διατηρεί γραφεία στο Μόντρεαλ, το Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, ενώ ήδη έχει αγοραστεί ένα Boeing 767-300 ER, το οποίο φτάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» τον Αύγουστο, και σε δύο μήνες θα ακολουθήσει η αγορά ενός ακόμη σκάφους του ίδιου τύπου.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο αεροσκάφος που αγοράστηκε, η είδηση που αναρτήθηκε χθες σε αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες, ανέφερε πως το Boeing βρίσκεται ήδη σε ειδικό κέντρο στην Ευρώπη, όπου ελέγχεται τεχνικά και βάφεται στα χρώματα της Ελλάδας.

Το αεροσκάφος θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις αρχές Αυγούστου για τις περαιτέρω διαδικασίες, ενώ η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας θα γίνει στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Η ίδια πληροφόρηση αναφέρει πως το πτητικό έργο της εταιρείας θα ξεκινήσει από τη Λέσβο και «το μοναστήρι του Ταξιάρχη, προστάτη των αεροπόρων, στο Μανταμάδο. Εκπληρώνοντας ένα τάμα, ο πρόεδρος της Sky Greece, ο δραστήριος πατήρ Νικόλας Αλεξανδρής και τα στελέχη του θα μεταβούν στο μοναστήρι όπου και θα λειτουργήσει. Μάλιστα το πρώτο αεροσκάφος θα ονομαστεί “Ταξιάρχης”.».

Ο αρχιερατικός επίτροπος του Ταξιάρχη, πρωτοπρεσβύτερος Στρατής Δήσσος, σε σχετική ερώτηση του «Ε» ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τα σχέδια της Sky Greece, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Μανταμάδο και στη χάρη του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey