Καμμιά αλλαγή στην αεροπορική σύνδεση της Λήμνου

Πανάκριβα εισιτήρια, με λίγα δρομολόγια

13/12/2012 - 15:36

Καμμία αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική τής Olympic Air, καθώς και στα δρομολόγια και κυρίως στις ώρες εκτέλεσής τους, δεν υπόσχεται η εταιρεία απαντώντας στα σχετικά αιτήματα του δημάρχου της Λήμνου.

Καμμία αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική τής Olympic Air, καθώς και στα δρομολόγια και κυρίως στις ώρες εκτέλεσής τους, δεν υπόσχεται η εταιρεία απαντώντας στα σχετικά αιτήματα του δημάρχου της Λήμνου. Για ένα ταξίδι με επιστροφή από Αθήνα για Λήμνο τις ημέρες των γιορτών, ο επιβάτης καλείται να πληρώσει περισσότερα από 250 ευρώ, ενώ ως προς τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων, για μια απλή υπόθεσή του στην Αθήνα υποχρεώνεται να παραμείνει για τρεις ημέρες, καθώς τα δρομολόγια γίνονται τις μεσημεριανές ώρες.

Η Olympic Air, απαντώντας στα δύο αιτήματα που είχε θέσει ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σε σχετική του επιστολή, τονίζει ότι σχετικά με τα δρομολόγια θα εξετάσει, στα πλαίσια των εμπορικών της δυνατοτήτων και εφόσον «οι εμπορικές επιδόσεις της πτήσης δικαιολογήσουν μια τέτοια κίνηση», τη μεταφορά της πτήσης της Τετάρτης τις απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Σ’ ό,τι αφορά στο υψηλό κόστος τιμών των εισιτηρίων, η εταιρεία τονίζει ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει προχωρήσει σε προσφορές στη συγκεκριμένη γραμμή, που για ένα ταξίδι με επιστροφή το κόστος δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Δήμο Λήμνου, που όπως τονίζει δεν καλύπτεται από την αναφορά της εταιρείας στο κόστος των εισιτηρίων. «Η ύπαρξη ελάχιστων προσφορών σε κάθε ή σε κάποιες πτήσεις δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι η Λήμνος παραμένει από τους πλέον «ακριβούς» προορισμούς σε ό,τι αφορά την αεροπορική εξυπηρέτησή της, που μόνο με μακρινούς προορισμούς μπορεί να συγκριθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου.

Το αίτημα του Δήμου δεν είναι η ύπαρξη ή μη «προσφορών» για πέντε ή έξι άτομα, αλλά η μείωση του κόστους των εισιτηρίων «μόνιμα και για το σύνολο των επιβατών. Και βέβαια η συχνότητα και οι ώρες των πτήσεων, που δυστυχώς κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη μεταφορά των επιβατών.».

Σ’ ό,τι αφορά στις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων και συγκεκριμένα για τη μετακίνηση του δρομολογίου σε βραδινό, όπως ίσχυε προγενέστερα, τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου: «Είναι η στοιχειώδης χειρονομία “καλής θέλησης” από την πλευρά της εταιρείας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναγκαστικής διαμονής μας στην Αθήνα, από τρεις δηλαδή διανυκτερεύσεις, σε μία. Στη συνεχή επικοινωνία που επιδιώκουμε τόσο με την εταιρεία όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, αίτημά μας παραμένει η ύπαρξη δύο πτήσεων, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η αεροπορική συγκοινωνία για τους νησιώτες είναι μέσο απαραίτητο για την επιβίωσή τους και όχι μέσο αναψυχής.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey