Εξώδικη διαμαρτυρία 258 επαγγελματιών και κατοίκων της Λαγκάδας για το έργο των ομβρίων

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής της Λαγκάδας για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους εν γένει η εκτέλεση του έργου των ομβρίων αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, γι΄αυτό και προσέφυγαν σε εξώδικη διαμαρτυρία Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής της Λαγκάδας για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους εν γένει η εκτέλεση του έργου των ομβρίων αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, γι΄αυτό και προσέφυγαν σε εξώδικη διαμαρτυρία

Βγάζουν αγωνία και ζητούν πλήρη ενημέρωση

13/02/2018 - 18:47 Ενημερώθηκε 13/02/2018 - 18:47

Στην μορφή της εξώδικης διαμαρτυρίας, ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και κάθε άλλης αρχής καταφεύγουν, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Ταξιάρχη Κουφέλου,  258 κάτοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λαγκάδας Μυτιλήνης, επανερχόμενοι πιο δυναμικά στο θέμα της εκτέλεσης του έργου του αγωγού ομβρίων, που πρόκειται τους επόμενους μήνες να ξεκινήσει να κατασκεάζεται επί των οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων.Οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την υπόθεση αυτή έχουν εκφράσει από την αρχή της δημοσιοποίησης της, την ανησυχία τους για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η επιχείρηση κατασκευής του εν λόγω έργου στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.Οι συζητήσεις και οι όποιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΛ και την ανάδοχη κατασκευαστική εταιρεία δεν φαίνεται να διασκέδασαν τις ανησυχίες των επαγγελματιών της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση που τονίζεται στην εξώδικη διαμαρτυρία ότι τυχόν εκτέλεση του έργου "εφόσον συνοδευτεί από πλήρη αποκλεισμό των εν λόγω κεντρικότατων οδών, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην  οικονομική μας εξόντωση και την καταστροφή των περιουσιών μας και συνακόλουθα της ίδιας της υγείας, της ψυχικής ισορροπίας και της οικογενειακής μας ζωής.

Οι επιχειρήσεις, τα ιατρεία και τα γραφεία που διατηρούμε στην εν θέματι περιοχή θα ερημώσουν, με αναπότρεπτο επακόλουθο τον οικονομικό τους κλονισμό και την εν τέλει οριστική διακοπή της λειτουργίας τους."

Θα επιφέρει νέκρωση...

Τονίζεται μάλιστα στο ίδιο εξώδικο, ότι το ζήτημα αυτό αποκτά και ευρύτερο τοπικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πολύ ζωντανή οικονομικά περιοχή της πόλης μας με μεγάλο αριθμό δραστηριοποιούμενων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, για την πρόσβαση των πελατών στις οποίες είναι απαραίτητη η διέλευση μέσω των εν λόγω οδών, και δη με οχήματα. Η αποκοπή όλου αυτού του τόσο ενεργού τμήματος της πόλης με τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε αυτό θα επιφέρει τη συνολική νέκρωσή του, με θλιβερή εικόνα αυτή των κλειστών καταστημάτων, επιχειρήσεων και επαγγελματικών κατοικιών και με αποκορύφωμα την όξυνση της ανεργίας στο νησί, λόγω της κατάργησης πληθώρας θέσεων εργασίας που καταλαμβάνουν εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Πρόκειται δε να πλήξει ανεπανόρθωτα έναν ολόκληρο κλάδο της τοπικής οικονομίας του νησιού σχετιζόμενο με τα οχήματα (συνεργεία, καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών, καθώς και μοτοποδηλάτων, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α.). Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 6 συνολικά πρατήρια υγρών καυσίμων στην πόλη της Μυτιλήνης, τα 4 είναι εγκατεστημένα στην περιοχή.  Ακόμα, απειλούνται πληθώρα άλλων υγιών επιχειρήσεων με μακρόχρονη παρουσία (super market, ταχυμεταφορές, ιατρεία, αποθήκες, κρεοπωλείο κ.λ.π.), που έχουν εγκατασταθεί στην εν λόγω περιοχή, ακριβώς λόγω της εξυπηρέτησής τους δια των προκείμενων κεντρικότατων οδικών αξόνων, καθότι η πρόσβαση γίνεται κατά κύριο λόγο με αυτοκίνητα και δίκυκλα, ως εκ της θέσεώς τους εκτός του στενού κέντρου της πόλεως. Περαιτέρω, θα οδηγήσει σε αδυναμία πρόσβασης των ασθενών και υπερηλίκων - οι οποίοι ως εκ της καταστάσεώς τους κινούνται με οχήματα - στα κείμενα στην περιοχή ιατρεία, ενώ θα δημιουργήσει πρόδηλους κινδύνους λόγω αδυναμίας πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. Τέλος, θα επιβαρύνει αφόρητα την καθημερινότητα, την κίνηση και την στάθμευση οχημάτων των απλών κατοίκων της περιοχής.

Εκλεισε ήδη το Μαρκετ Ιν

Με τη διαφαινόμενη εικόνα που πάει να διαμορφωθεί στην περιοχή ήδη είναι ορατές οι πρώτες συνέπειες της προπτικής του έργου με τη διακοπή της λειτουργίας του σούπερ - μάρκετ «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, με την απώλεια θέσεων εργασίας σε μια εποχή που κάθε άλλο είναι αυτό το ζητούμενο.Και οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται όχι άδικα ότι το δρόμο του σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις όταν ξεκινήσει το έργο.

Γι αυτό και οι 258 επαγγελματίες και κάτοικοι, απευθύνονται προς κάθε αρμόδιο που εμπλέκεται με την εκτέλεση του έργου, διατυπώνοντας τους φόβους και τις ενστάσεις τους, ζητώντας σαφή και πλήρη ενημέρωση για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ως ύστατη προσπάθεια διαμαρτυρίας.

 

Αμεση ενημέρωση

Συγκεκριμένα  στην διαμαρτυρία τους τονίζουν:  

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι δεν επιθυμείτε να καταστείτε υπόλογοι  για την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων επιχειρήσεων και  επαγγελματιών, καθώς και για τη δημιουργία εκατοντάδων ανέργων, που θα επαυξήσουν τα ήδη μακροσκελή μητρώα ανέργων στο νησί, γενόμενοι ταυτόχρονα υπαίτιοι για τη νέκρωση ενός  ζωντανότατου οικονομικά τμήματος της πόλης.

Επειδή είναι βέβαιο ότι η επί τουλάχιστον 2-3 έτη, όπως σήμερα συζητείται, πραγματοποίηση των εν λόγω εργασιών (καθότι η τυχόν 18μηνη διάρκεια της σύμβασης δεν αποκλείει τις συνήθεις παρατάσεις) θα επιφέρει ανεπιστρεπτί τα ανωτέρω αποτελέσματα.

Επειδή η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στους ως άνω δρόμους αποτελεί την ταφόπλακά μας.

Επειδή, περαιτέρω, η παράλειψη λήψης των αναγκαίων και πρόσφορων μέτρων για την μη διακοπή της κυκλοφορίας σηματοδοτεί την τέλεση ποινικών αδικημάτων, όπως αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο, ενώ βλάπτει το δημόσιο συμφέρον ποικιλοτρόπως.

Επειδή είναι απαγορευτική η υλοποίησή του έργου βάσει απαρχαιωμένης προ 20ετίας μελέτης εκπονηθείσας ήδη από το έτος 1999 και χρήζουσας, κατά συνέπεια, επικαιροποίησης.

Για τους λόγους αυτούς, οι 258 διαμαρτυρόμενοι έχοντες έννομο συμφέρον για την πληροφόρησή τους ως προς το καίριο αυτό ζήτημα που πρόκειται να επηρεάσει άμεσα τη ζωή τους με την εξώδικη αυτή διαμαρτυρία καλούν ΔΕΥΑΛ και κατασκευαστική εταιρεία όπως άμεσα εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της να παράσχουν σαφή, ακριβή και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τα ανωτέρω.

Με τις μικρότερες επιπτώσεις

Ταυτόχρονα ζητούν να διασφαλιστεί ότι η εκτέλεση του έργου θα γίνει χωρίς μόνιμο και πλήρη αποκλεισμό των ως άνω οδών και με την εν γένει μικρότερη δυνατή επίπτωση στην ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών και στην άσκηση των δραστηριοτήτων τους. Επιπρόσθετα ζητούν, όπως σημειώνουν στην εξώδικη διαμαρτυρία τους, την επιτάχυνση των έργων και τη σύντμηση του χρόνου εκτέλεσής τους, ώστε να περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες, ακόμη και με εκτέλεση των οικείων εργασιών κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, οπότε είναι κλειστές οι επιχειρήσεις μας, ή/ και κατά τη διάρκεια της νύκτας και τις Κυριακές, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εν κατακλείδι δηλαδή οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν ζητούν να μην εκτελεστεί το έργο , αλλά αυτό να προχωρήσει με τις λιγότερες επιπτώσεις στους επαγγελματίες και ταλαιπωρία στους κατοίκους και για να συμβεί αυτό ενδεχομένως θα πρέπει να παρθούν και κάποια μέτρα και σε σχέση με τους χρόνους και με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου. Η διαμαρτυρία των ανθρώπων της περιοχής βγάζει μια αγωνία που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο στο όνομα του να γίνει το έργο.Μπορεί να υπάρξει χρυσή τομή, μπορούν να διερευνηθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια που υπηρετούν αυτήν την αναγκαιότητα, και το έργο να γίνει και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να μη ...καταστραφούν. Αν αυτή είναι η κοινή πρόθεση όλων των μερών μπορεί να βρεθεί αποδεκτή λύση.  

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey