Το ΠΙΚΠΑ όμως τρέχει…

30/11/2017 - 13:33

Φώναζαν και ξαναφώναζαν κάποιοι να κλείσει η δομή του ΠΙΚΠΑ, το ανακοίνωναν και το ξέχναγαν. Μάλλον θα αγνοούν ότι η εν λόγω δομή δεν είναι πλέον δημοτική, αλλά ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς φιλοξενεί ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες προσφύγων.

Με αφορμή την έρευνα της «Καθημερινής» για τους τρεις θανάτους του περασμένου χειμώνα στη Μόρια, ξανασκεφτόμαστε το ΠΙΚΠΑ. Καθώς το δημοσίευμα ανέφερε ότι μόνο τα μέλη του «Lesvos Solidarity» που δρα στο ΠΙΚΠΑ βοήθησε τις οικογένειες των θανόντων.

Όταν τα πράγματα έγιναν πολύ σκούρα (έως κατάμαυρα) την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία Σαπφούς, το ΠΙΚΠΑ ήταν αυτό που ανακούφισε την κατάσταση, παίρνοντας στη δομή του τους πρόσφυγες που βρίσκονταν επί έναν μήνα στην πλατεία Σαπφούς. Επίσης, όταν έγινε το τραγικό συμβάν το περασμένο Σάββατο, όπου 10χρονο παιδί έχασε τη ζωή του, αφού ποδοπατήθηκε μέσα στη βάρκα, όπως δήλωσαν οι γονείς του, το ΠΙΚΠΑ και συγκεκριμένα η Έφη Λατσούδη ήταν εκείνη που έτρεχε να υποδεχτεί τους γονείς, που ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Και πήγε στο λιμεναρχείο και έτρεξε και, και, και…

Αντίστοιχα και η «Συνύπαρξη» είναι αυτή που όπως και με όποιο τρόπο μπορεί δίνει κάποιες ανάσες στους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, διοργανώνοντας εκδρομές. Μπορεί να μην έχει αποσυμφορήσει το κέντρο της Μόριας, και δεν είναι δουλειά της κάτι τέτοιο, αλλά ούτε οι εκδρομές είναι και φέρνουν έστω και ένα μικρό αποτέλεσμα.

Και επίσης αντίστοιχα και η «Αγκαλιά» με την επιτυχημένη Σχολή Γονέων και τις δράσεις της. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να είσαι 24 ώρες το 24ωρο απίκο και μάλιστα για τόσο δύσκολες καταστάσεις. Και όχι μόνο δεν έχουν ιδέα, αλλά νομίζουν ότι και κάποιοι… πλουτίζουν! Μαύρα μεσάνυχτα δηλαδή.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey