Το ΚΕΠ των ωφελουμένων εγκαινιάστηκε

Θα αποτελεί κέντρο στήριξης κοινωνικά ευάλωτων

19/05/2017 - 10:26 Ενημερώθηκε 19/05/2017 - 10:29

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λέσβου -βρίσκεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 71-, στη Μυτιλήνη, χοροστατούντων των μητροπολιτών Μυτιλήνης, Ιακώβου, και Μηθύμνης, Χρυσοστόμου, παρουσία του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, της αντιδημάρχου και προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασίας Αντωνέλη, του αντιδημάρχου Αυτεπιστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, Γιάννη Αμπουλού, εκπροσώπων αρχών, φορέων, συλλόγων και πολλών πολιτών.

 

Ποιοι ωφελούνται

Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την δημιουργία του Κέντρου αυτού, είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού -ΑμεΑ, Ρομά κ.λπ.- και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης του Δήμου Λέσβου και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Βορείου Αιγαίου 2014-2020», με προϋπολογισμό 599.280 € και εξασφάλιση της λειτουργίας του για τρία έτη, παρέχοντας εργασία σε εννέα κατοίκους του Δήμου.

 

Ο Σπ. Γαληνός

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός επεσήμανε την πολλαπλή χρησιμότητα του Κέντρου Κοινότητας, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ καλό συντονισμό να υπάρχει αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Γαληνός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Λέσβου, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική, μιας και είναι απαραίτητη στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Τέλος, συνεχάρη την αντιδήμαρχο, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλο το προσωπικό, όχι μόνο για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και γενικότερα για το σημαντικό και πολυποίκιλο έργο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

 

Η Αν. Αντωνέλλη

Η κ. Αντωνέλλη, στο καλωσόρισμα προς τους παρευρισκόμενους και αφού ανέφερε τους στόχους του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ερχόμενοι αντιμέτωποι εδώ και 2,5 χρόνια ως δημοτική αρχή με την δυστυχία της συνεχιζόμενης επιβεβλημένης και απάνθρωπης φτώχιας των δημοτών μας, αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ της “ηθικής του φρονήματος” την κατά Βέμπερ προτεινόμενη “ηθική της ευθύνης”. Έτσι, μη έχοντας ούτε τον θεσμικό ρόλο αλλά ούτε την δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα της φτώχειας των δημοτών μας, μιας και δεν είμαστε κυβέρνηση, όσο και εάν διαφωνούμε με τις επιδοματικές εφαρμοζόμενες πολιτικές και την ύπαρξη των δομών φτώχιας, έχοντας πλήρη επίγνωση της ηθικής της ευθύνης, δημιουργήσαμε επτά τέτοιες δομές και αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκού προγράμματος, προκειμένου να δημιουργήσουμε “ένα δίχτυ ασφαλείας”, μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε απ’ τον Καιάδα της απόγνωσης που η βαρβαρότητα της φτώχειας γεννά, χιλιάδες συνανθρώπους μας, κατοίκους του τόπου μας. Στα 2,5 αυτά χρόνια πέρα απ’ το ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για το Δήμο μας περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα που διεκδικήσαμε, δημιουργώντας περί τις 40 θέσεις εργασίας, αξιοποιήσαμε κάθε συνέργεια, κάθε συνεργασία και κάθε ευκαιρία, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους άπορους δημότες μας με κάθε τρόπο. Και αυτό βεβαίως και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μέσω των Κέντρων Κοινότητας του Δήμου Λέσβου. Δυστυχώς, οι βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2010, συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Έτσι έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της ανάγκης, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως δημοτική αρχή, προκειμένου να συμπαρασταθούμε με όποιο τρόπο και με όποιο μέσον διαθέτουμε στους δημότες μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey