Συνεχής στήριξη που παραπέμπει σε Αυστριακό φιλέλληνα!

11/04/2017 - 12:05

Κούτες που παραδίδονται «κάθε τρεις και λίγο» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, βλέπουμε στις φωτογραφίες της βιοπαθολόγου Φεβρωνίας Κανταρτζή εδώ και μήνες. Τη γνωρίζαμε, πέραν του μικροβιολογικού της εργαστηρίου, ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όμως τελευταία απευθύνεται συχνά στο «Βοστάνειο» και τη διοικήτρια ρωτώντας ποιες είναι οι ανάγκες του Ιδρύματος. Έτσι μετά από λίγο καταφτάνουν πολύτιμες χαρτόκουτες με αναλώσιμα. Πίσω από την προσπάθεια, βρίσκεται η αυστριακή οργάνωση «Griechenlandhilfe» (σ.σ. «Βοήθεια για την Ελλάδα) για την οποία μάθαμε περισσότερα από τη Φ. Κανταρτζή, με αφορμή την παράδοση 32 δεμάτων πριν από λίγες ημέρες.

Οι δωρεές της «Griechenlandhilfe», «δεν σχετίζονται με το προσφυγικό». Ιδρυτής της οργάνωσης είναι ο Έρβιν Σκρουφ, Αυστριακός φιλέλληνας, ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, βραβευτεί από τον ελληνικό Στρατό πριν τρία χρόνια για τη δωρεά ενός ασθενοφόρου. Πώς ξεκίνησε η οργάνωση; «Το 2012 τού δημιουργήθηκε η ιδέα, βλέποντας στην τηλεόραση τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα ελληνικά νοσοκομεία, και αποφάσισε ότι θέλει να συνδράμει. Πούλησε μία επιχείρηση που είχε με υπολογιστές και αναλώσιμα υλικά, διέθεσε τα πρώτα 60.000 ευρώ και στη συνέχεια έφτιαξε την οργάνωση. Μέχρι τώρα συνεχίζει να έρχεται όχι μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά υποστηρίζει ακόμα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κεφαλονιά και άλλες πόλεις, συνολικά 21 δομές». Συνολικά 36 εθελοντές και τρεις εργαζόμενοι απαρτίζουν την οργάνωση σε Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα και Σουηδία, οι οποίοι φροντίζουν να συλλέγουν και να διανέμουν το ανθρωπιστικό υλικό. Χρηματοδοτείται μέχρι στιγμής αποκλειστικά από δωρεές.

 

 


Η Φ. Κανταρτζή κατά την παράδοση στο Νοσοκομείο, 32 δεμάτων υγειονομικού υλικού

 

Από τα... ράμματα!

Πώς αποφάσισε η Φ. Κανταρτζή να ζητήσει από την οργάνωση να συνδράμει στο Νοσοκομείο; Είχε μια δυσάρεστη εμπειρία: «Να τονίσουμε καταρχήν ότι δεν ήταν θέμα προσωπικού ή γιατρών, καθώς εκείνοι με τα μέσα που διαθέτουν, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Είχα κόψει κάποια στιγμή το δάχτυλό μου. Χρειαζόμουν δύο μικρά ράμματα. Βρέθηκα στη δυσάρεστη έκπληξη να μην υπάρχουν ράμματα σε μέγεθος κατάλληλο για το δάχτυλό μου. Τα ράμματα που είχαν μείνει, ήταν εντελώς ακατάλληλα. Αυτό ήταν που με ώθησε να πηγαίνω ξανά και ξανά στο Νοσοκομείο να ρωτώ τι προμήθειες χρειάζεται».

 

Η «προίκα»

Η πρώτη βοήθεια ήρθε στη Μυτιλήνη το Δεκέμβριο του 2015 μετά τη συζήτηση που είχε με τη Φ. Κανταρζή: «Μου ζητήθηκε ως εθελόντρια του “Χαμόγελου του Παιδιού”, να κάνω μια μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά κάποιων σελίδων excel που θα αποστέλλαμε στη Γερμανία στον κ. Γιάννη Αθανάσιο, καθηγητή της Χημείας στη Λειψία με την προοπτική να συλλέξει ιατροφαρμακευτικό υλικό, το οποίο θα διένεμε στα ασθενοφόρα και στα σπίτια του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Επικοινωνήσαμε, επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να γνωρίσω τον κ. Σκρουφ με σκοπό να βοηθήσει τους Έλληνες που έχουμε πρόβλημα».

Αρχικά το Νοσοκομείο έλαβε 5.000 παιδιατρικές πεταλούδες, τρεις μεγάλους κλίβανους για τα χειρουργεία, ένα φορητό ενδοκολπικό υπέρηχο για το Μαιευτικό, ένα τροχήλατο υπέρηχο γενικής χρήσης, ένα καρδιογράφο, αλλά και αναλώσιμα: βελόνες, σύριγγες, ελαστικοί επίδεσμοι κ.ά..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey