Με δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλά για τη «συμφορά» που βρήκε το νησί

Συμπαράσταση Βαρθολομαίου στην σεισμόπληκτη Λέσβο

24/06/2017 - 14:20

Με δήλωσή του, που δημοσίευσε χθες στο ΑΠΕ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε «προς όλο το λαό της Λέσβου, τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς αυτόν» για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν του σεισμού της 12ης Ιούνη στη Λέσβο και διαβεβαίωσε «για τις προσευχές όλων μας εδώ στο Φανάρι. O Θεός να σας δίνει κουράγιο σ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να επουλώσει τις πληγές, να παρηγορήσει τούς πληγέντες και να φυλάγει το nησί και όλους τούς κατοίκους του από κάθε παρόμοια συμφορά».

Με τη ίδια του δήλωση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει γνωστό ότι «εξέφρασε εγκαίρως την λύπην και την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και την προσωπική μας αγωνία στον αγαπητό μας άγιον Μυτιλήνης κ. Ιάκωβον (σ.σ. ο πατριάρχης αναφέρεται στον μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο) γιά τήν συμφορά πού έπληξε πρό ημερών την θεόσωστη Επαρχία του».

Τέλος, και με την ευκαιρία της δήλωσής του, ο κ. Βαρθολομαίος εκφράζει για μια φορά ακόμα τα συγχαρητήριά του στο λαό της Λέσβου για τη στάση του στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό θέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Και με την ευκαιρία, τούς συγχαίρουμε για την ανθρωπιά πού έδειξαν όλο τον τελευταίο καιρό στούς πρόσφυγες πού θαλασσοπνιγμένοι βρήκαν καταφύγιο καί αγκυροβόλι στή φιλόξενη Λέσβο».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey