Αποκαθιστά τα ψεύδη περί χαλασμένου κρέατος

26/05/2017 - 14:14

«Ψευδέστατες» χαρακτηρίζει τις δήθεν «πληροφορίες» «περί χαλασμένου κρέατος» που έχουν αναρτηθεί σε τοπική ιστοσελίδα, διαβεβαιώνοντας τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη για την καταλληλότητα του κρέατος προς κατανάλωση.

Προς απόδειξη των λεγομένων της και καθησύχαση των δικαιούχων, επικαλείται το πόρισμα γνωμάτευση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που κλήθηκε κατόπιν αιτήματος της αντιδημάρχου: «Διαπιστώθηκε ότι το προς διάθεση νωπό κρέας πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας, είναι άριστα συντηρημένο, εντός των ημερομηνιών κατανάλωσης και ως εκ τούτου κρίνεται απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο για δημόσια κατανάλωση».

«Γνωρίζαμε ότι τα κρέατα που είχαμε παραλάβει ήταν απόλυτα ελεγμένα από την Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας-Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο και αποκλειστικά φέρει την ευθύνη ελέγχου των, αλλά εκ του περισσού ζητήσαμε τον έλεγχο και από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του τόπου μας, προκειμένου να αποδείξουμε το ψεύδος», υπογραμμίζει η Αν. Αντωνέλλη. 

Διασπορά ψευδών ειδήσεων

«Σε ό,τι αφορά αυτή καθ’ αυτή τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την πρόκληση φόβου και πανικού στους άπορους ωφελουμένους του ΤΕΒΑ του Δήμου μας, τους αφήνω στην κρίση των δημοτών μας, καθώς το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη, στην οποία και προσέφυγα.

Είμαι σίγουρη ότι οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα, προκειμένου και οι δημότες μας να προστατευτούν από τον φόβο και τον πανικό που επιφέρει η σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων -κάτι που το τελευταίο διάστημα τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για τον τόπο μας-, αλλά και όσοι παίζουν σκόπιμα με τη φτώχεια, σπέρνοντας φόβο και πανικό εις βάρος της ανάγκης των φτωχών συνδημοτών μας, ωφελουμένων του ΤΕΒΑ εν προκειμένω, να αντιμετωπίσουν τις κατά Νόμον προβλεπόμενες συνέπειες των πράξεών τους αυτών», καταλήγει.

 

Διάθεση κρέατος

Τη Δευτέρα, ο Δήμος Λέσβου παρέλαβε από προμήθεια του Υπουργείου Πρόνοιας την υπόλοιπη ποσότητα νωπού κρέατος που δικαιούται, δηλαδή 2.255 κιλά χοιρινό κρέας και 2.585 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, του οποίου η διανομή ξεκίνησε αυθημερόν με παράδοση στη Δημοτική ενότητα Ερεσού-Αντίσσης και την Τρίτη στην Δημοτική Ενότητα Γέρας.

Η διανομή για τους δικαιούχους του Προγράμματος Μυτιλήνης και Θερμής ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί σήμερα στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, στον Καρά Τεπέ, από ώρα 8.30-12.30. Όσοι από τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, κάτοικοι Μυτιλήνης Θερμής ενδιαφέρονται να παραλάβουν πρέπει να έχουν μαζί τους το AMKA. Θυμίζουμε ότι οι ποσότητες κρέατος ανά δικαιούχο είναι οι εξής:

Για 1μελείς οικογένειες 2 τεμ μοσχάρι, για 2μελείς 2 τεμ., για 3μελείς 5 τεμ., για 4μελείς 8 τεμ., για 5μελείς 11 τεμ., για 6μελείς 14 τεμ., για 7μελείς 17 τεμ., για 8μελείς 20 τεμ, για 9μελείς 23 τεμ. Επιπλέον, όσον αφορά το χοιρινό, οι μονομελείς οικογένειες δικαιούνται 1 τεμ., ενώ όλες οι άλλες από 7 τεμ. χοιρινό. Το κάθε τεμάχιο, είτε μοσχάρι είτε χοιρινό, ζυγίζει 0,5 κιλά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey