Για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου - 500 ασθενείς στη Λέσβο

Στα μωβ το Παλιό Δημαρχείο!

09/05/2017 - 14:53

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Περίπου πέντε εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, 20.000 πανελλαδικώς και 500 περίπου άτομα στη Λέσβο, είναι ασθενείς με ΙΦΝΕ.

Φέτος η Λέσβος συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και της πολιτείας, φωτίζοντας ένα δημόσιο κτίριο (το Παλαιό Δημαρχείο) με μωβ χρώμα, που συμβολίζει τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, κάνοντας έτσι το αόρατο... ορατό διεκδικώντας ταυτόχρονα την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και ζητώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία, το δικαίωμα στην ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι απαραίτητη για την καλύτερη διαβίωση τους.

 

Μαζί με την Πίζα και τη «Μικρή Γοργόνα»

Συμμετέχουν και στηρίζουν τις προσπάθειες ο Δήμος Λέσβου, η Αντιδημαρχία Εθελοντικών Οργανώσεων, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη με την αντιδήμαρχο Αθηνά Ιωσηφέλλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Ψάνης, η εφημερίδα μας, αλλά και οι εθελοντές και οι ασθενείς του Συλλόγου με την ευγενική υποστήριξη των οποίων το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης θα φωτιστεί μωβ στις 19 Μαΐου, όπως επίσης και οι διάσημοι καταρράκτες του Νιαγάρα, η «Μικρή Γοργόνα» στην Κοπεγχάγη, ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία, η Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, το Παλάτι του Κοινοβουλίου στη Ρουμανία, το περίφημο «CN Tower» του Τορόντο και πολλά άλλα. Το μήνυμα είναι κοινό και παγκόσμιο: «Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και τερματισμό του κοινωνικού αποκλεισμού».

 

Οι εκδηλώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ έχουν προγραμματιστεί από τον σύλλογο HELLESCC (Hellenic Society of Chrohn disease’s and Ulcerative Coutis’ patients - Σύλλογος ατόμων με νόσο του Chrohn και Ελκώδη κολίτιδα Ελλάδος) στη Μυτιλήνη οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Την 19η Μαΐου, φωταγώγηση Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7, έξω από το Παλαιό Δημαρχείο, εθελοντές του Συλλόγου με την συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ψάνη, και της αντιδημάρχου κ. Ιωσηφέλλη, θα μοιράσουν φυλλάδια του Συλλόγου και θα ενημερώσουν τον κόσμο για την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα σε αίθουσα της Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής στο πρώην Υπουργείο Αιγαίου, στις 6 το απόγευμα.

- Την 20η Μαΐου στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα της Γραμματείας Αιγαίου, θα γίνει ομιλία με θέμα «Ζω και μαθαίνω τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου» (ΙΦΝΕ). Εισηγητής της ομιλίας θα είναι ο γαστρεντερολόγος κ. Ψάνης και ομιλητές ο γαστρεντερολόγος Ιωάννης Κατσαβέλλης, η δερματολόγος Μαρία Γιανναδάκη και η ρευματολόγος Κλειώ Μαυραγάνη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την 21η Μαΐου στις 11 το πρωί με διαδραστικό κουκλοθέατρο βασισμένο στο παραμύθι του Hans Christian Andersen «Άριελ η μικρή γοργόνα», που θα δοθεί στο αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης από τη θεατρική ομάδα «#Θεατροζουζούνια», η οποία θέλει να εκφράσει τη στήριξη της στα παιδιά ασθενείς με παθήσεις ΙΦΝΕ.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για όλους με ελεύθερη είσοδο. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey