Βραβεύσεις εκπαιδευτικών και σχολείων από το Μουσείο Σιγρίου

Πλούσιος γι’ άλλη μια χρονιά ο απολογισμός

16/01/2018 - 12:03

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας και τον ετήσιο απολογισμό δράσεων για το έτος 2017 του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την περασμένη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο Διοικητής 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Σ. Τσερπές, η Αναπληρώτρια Πρύτανης  Καθ. Ε. Θανοπούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Α. Καλάργαλης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αικ. Στρατάκη,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Π. Πίτσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Παπαρίσβας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιγρίου κ. Χ. Λεοντής, κ. α.

Οι χαιρετισμοί

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καθηγητής Ν. Σουλακέλλης πλαισιωμένος από τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου Καθ. Γ. Αναστασάκη, εκπρόσωπο Ε.Κ.Π.Α., Χ. Λεοντή, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Σιγρίου, Μ. Αξιώτη, Ιατρό και Γ. Κουρτζέλλη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και αναφέρθηκε στην εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά που πέρασε, η οποία χαρακτηρίζεται από δράσεις εξωστρέφειας του Μουσείου που οδήγησαν στην ανάπτυξη και διεθνή προβολή του.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Καθηγητής Ν. Ζούρος, παρουσίασε στη συνέχεια τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Μουσείου για το έτος 2017 καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων του για τo 2018 και αναφέρθηκε στις επιτυχημένες προσπάθειες του για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων και δράσεων που έχουν καταστήσει το Μουσείο φορέα ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού τόσο στη Λέσβο όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε καλό στη διοίκηση και το προσωπικό του Μουσείου που εργάζονται και προβάλουν το Απολιθωμένο Δάσος και την ακριτική Λέσβο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χαιρέτισαν επίσης η καθ. Ε.Θανοπούλου, ο Αρ. Καλάργαλης και ο υποστράτηγος Σ.Τσερπές

 

Απολογισμός δράσεων 2017

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υλοποιώντας την εγκεκριμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο στρατηγική ανάπτυξης, ολοκλήρωσε το 2016 με ιδιαίτερα πλούσιο απολογισμό δραστηριοτήτων για την ανάδειξη του μνημείου και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που επισκέφτηκαν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ειδικότερα το Μουσείο, τα υπαίθρια του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας και το θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης. Σημαντικό στοιχείο της χρονιάς που πέρασε ήταν η θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου Λέσβου προκειμένου να διατηρήσει την αναγνώριση Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO για το χρονικό διάστημα 2017 - 2020.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο ήταν η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς» κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017.

Στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού οργανώθηκε του Ιούνιο εκδήλωση με συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Το Μουσείο το 2017 ανέπτυξε δράσεις για τη διεθνή προβολή του Μουσείου και με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία παρουσίασε τη μεγάλη περιοδική έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Σικάγο των ΗΠΑ και τη Μόσχα. Στενή ήταν η συνεργασία του με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, ενισχύοντας έτσι τις δράσεις προβολής του στο εξωτερικό

Αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που οργανώνει το Μουσείο και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων υπαίθρου, του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων σε συνεργασία με πολλά ξένα Πανεπιστήμια που προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων.

Παράλληλα, ανέπτυξε δραστηριότητα στους τομείς της έρευνας, τις ανασκαφές, συντηρήσεις, ανάδειξη και προστασία των απολιθωμάτων, τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων, την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την ανάπτυξη συνεργασιών και δράσεων προβολής, αλλά και την προβολή και ανάδειξη του Γεωπάρκου Λέσβου καταφέρνοντας άριστα να εκπληρώσει το θεσμικό του ρόλο και με επιτυχία να λειτουργήσει το 2017 ως φορέας ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού στη Λέσβο.

 

Βραβεύσεις εκπαιδευτικών και σχολείων

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικού διπλώματος σε σχολικές μονάδες και φορείς εκπαίδευσης της Λέσβου για τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου. Ειδικότερα, δόθηκαν τα κάτωθι τιμητικά διπλώματα:

Στην εκπαιδευτικό Μυρσίνη Γιαννέλλη και στο Δημοτικό Σχολείο Βρίσας για την ενθάρρυνση των μαθητών για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς» και κυρίως για την αξιοποίησή του κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017.

- Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER» και τη συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κατά τη διάρκεια του 2017. Το δίπλωμα παρέλαβαν κα. Μ. Τζουρά, η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου.

- Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER» και για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά τη διάρκεια του 2017 «Τα θηριάκια του Β2 συναντούν τα δεινοθηριάκια». Το δίπλωμα παρέλαβαν η κα. Λ. Πετρά, διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί κα. Ε. Ζερβού και Δ. Λημναίου και οι μαθητές του σχολείου.

- Στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την ενθάρρυνση των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Το δίπλωμα παρέλαβε ο κ. Π. Καρέκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου.

- Το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γεωπάρκο Λέσβου» δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από ευρωπαϊκές χώρες να γνωρίσουν τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Το δίπλωμα παρέλαβαν ο κ. Γ. Ζορμπάς, διευθυντής και μαθητής του σχολείου.

- Το Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER» και τη συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κατά τη διάρκεια του 2017. Το δίπλωμα παρέλαβαν η κα. Μ. Δήμου, διευθύντρια και η κα. Μ. Ζουμπουλή εκπαιδευτικός του σχολείου.

- Το Νηπιαγωγείο Χιδήρων για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER» και τη συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κατά τη διάρκεια του 2017. Το δίπλωμα παρέλαβαν η κα. Α. Καλούσιου, διευθύντρια και οι μαθητές του σχολείου.

- Τέλος, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου για τη συμμετοχή του στις δράσεις του Μουσείου. Το δίπλωμα παρέλαβαν οι μαθητές του σχολείου.

- Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER» και τη συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κατά τη διάρκεια του 2017. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής κ. Π. Χατζηλάμπρου.

- Το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με θέμα «GEOPARKS» δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από ευρωπαϊκές χώρες να γνωρίσουν τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO καθώς και για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER». Το δίπλωμα παρέλαβε η Αναπλ. Καθ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αικ. Κλωνάρη, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Εποπτικού Συμβουλίου των Πειραματικών Σχολείων.

- Το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο», η οποία απέσπασε τα βραβεία καλύτερων σκηνικών και διάδοσης προώθησης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το θέατρο» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το δίπλωμα παρέλαβαν ο κ. Ε. Κότερος, Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κα. Ε. Αναγνώστου, κα. Λ. Λοϊζίδου και κ. Λ. Βενέτης.

Στην κα. Αικ. Στρατάκη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και την κα. Μ. Τζουρά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017, απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα». Το δίπλωμα παρέλαβε η κα. Η. Καλδέλλη, υπεύθυνη λειτουργίας ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey