Επιστολή προς τη δημοτική αρχή από τον Οικολογικό Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής

Παρέμβαση για τα προβλήματα της Νυφίδας

05/03/2018 - 17:22

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Λέσβου, η οποία κοινοποιείται επίσης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στο τοπικό συμβούλιο του Πολιχνίτου και στο Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας, ο Οικολογικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νυφίδας αναφέρεται στα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα της περιοχής, επιζητώντας τη διευθέτησή τους. Στηλιτεύει δε τη δημοτική αρχή για την «αδιαφορία και απραξία που έδειξε», παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο στον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό όσο και στους εκάστοτε αρμόδιους αντιδημάρχους.

Τα προβλήματα που θίγει ο Σύλλογος εστιάζονται στην «άθλια και επικίνδυνη», όπως χαρακτηρίζεται, υφιστάμενη κατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας της Νυφίδας, τα ακλάδευτα επί χρόνια δέντρα στην παραλία, τον παραλιακό φωτισμό, τους κάδους σκουπιδιών, τα προβλήματα υδροδότησης τους καλοκαιρινούς μήνες και το λιμάνι της Νυφίδας.

 

Προβλήματα που χρονίζουν

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται: «Η διάλυση του οδοστρώματος, οι λακκούβες και η κάλυψη των δρόμων από θάμνους δυσκολεύει την κυκλοφορία για πεζούς και οχήματα. Η τελευταία υπόσχεση του δημάρχου και αντιδημάρχου κ. Κατσαρού στις αρχές Μαΐου 2017, ήταν ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί να ασφαλτοστρωθούν 1.000 έως 1.500 μέτρα. Η αποξήλωση των δρόμων θέλει σοβαρή αντιμετώπιση και όχι βιαστική επίσκεψη συνεργείου για να καθαριστούν τα χόρτα.

Οι δενδροστοιχίες της παραλίας έχουν πολλά χρόνια να κλαδευτούν, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου μας. Τα δένδρα έχουν γίνει τεράστια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ξεριζωθούν σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων, συνέβη πριν ένα χρόνο. Αυτό είχε σαν επακόλουθο την καρατόμηση ορισμένων δένδρων από δημότες με καταστροφικό τρόπο και τέλος την απώλεια τους. Η Δημοτική Αρχή μάς απάντησε διά του αρμοδίου υπαλλήλου της, κ. Δημήτριου Μάντζαρη, ότι ουδέποτε έχει υποβληθεί αίτημα κλαδέματος. Θα επισημάνουμε ότι τη θερινή περίοδο η Δημοτική Αρχή έστειλε συνεργείο και έκοψε όσα κλαδιά έγερναν στο δρόμο και εμπόδιζαν τη διέλευση των λεωφορείων.

Ο παραλιακός φωτισμός της Νυφίδας έχει καταστραφεί, οι κολόνες έχουν διαλυθεί και το δίκτυο των καλωδίων είναι στην επιφάνεια της παραλίας και στη θάλασσα. Επιβεβλημένη είναι επίσης η τοποθέτηση καινούριων και περισσότερων κάδων σκουπιδιών, γιατί οι υπάρχοντες έχουν διαλυθεί».

 

Θα είναι αδιάβατος

»Η επισκευή του παραλιακού δρόμου λίγο πάνω από το λιμάνι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα ,γιατί σε λίγο θα είναι αδιάβατος από τη διάβρωση της θάλασσας. Το λιμάνι της Νυφίδας έχει αφεθεί στην τύχη του. Η μελέτη χρονίζει παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει ο λιμενοβραχίονας και ο φωτισμός του.

Τέλος, τα προβλήματα της υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες οξύνονται. Ζητάμε να γίνει επιτέλους καθαρισμός της δεξαμενής».

Στον επίλογο της επιστολής του, ο Οικολογικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νυφίδας Πολιχνίτου Λέσβου σημειώνει: «Δυστυχώς, μπαίνουμε στην πέμπτη χρονιά, που ο σύλλογος μας ζητά από τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής, γραπτά και προφορικά, την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. Χορτάσαμε υποσχέσεις χωρίς ανταπόκριση. Ελπίζουμε αυτή τη φορά, αν και στο τέλος της θητείας σας, να ανταποκριθείτε σε αυτό το στοιχειώδες χρέος σας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey