Δράση κοινωνικής προσφοράς από τους Προσκόπους

«Πάμε παρέα!» με τα παιδιά της Βρίσας

02/08/2017 - 19:53

Τα παιδιά από ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, τη Στρογγυλή, αισθάνονται δίπλα στα παιδιά της Βρίσας, που όμως έζησαν την καταστροφή του χωριού τους κατά τον πρόσφατο σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Μετά από έναν αιώνα, το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας κατέρρευσε και η μαθητική Κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού ανέλαβε, προς τιμήν της, σε βάθος χρόνου την ανακατασκευή του κτιρίου και την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής για την επαναλειτουργία του. Ως τότε, και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Σχολείο θα επαναλειτουργήσει για τα περίπου 60 παιδιά του χωριού σε ειδικά εξοπλισμένες προκατασκευασμένες αίθουσες.

Οι Πρόσκοποι του 10ου Συστήματος Κέρκυρας στην Στρογγυλή με τις μικρές τους δυνάμεις και με την ευγενική υποστήριξη όλων των φορέων του χωριού τους, όπως του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Ο Δημόδοκος», του Αθλητικού Ομίλου «Ατρόμητος Στρογγυλής» και του Νηπιαγωγείου Στρογγυλής, θα «πάνε παρέα» στο σχολείο με τους συμμαθητές τους από τη Βρίσα μέσα από μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής προσφοράς με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκέντρωση χρήσιμου σχολικού υλικού, όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, χάρακες, κασετίνες, σχολικές τσάντες, κ.ά..

 

Στον αγιασμό

Το υλικό αυτό σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Λέσβου θα προσφερθεί στη σχολική κοινότητα της Βρίσας πιθανότατα την ημέρα του Αγιασμού Δευτέρα 11/9 ή οπότε αυτός γίνει, με αγάπη και με τις καλύτερες ευχές για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.

Αν επιθυμείτε να συνδράμετε την προσπάθεια έχετε τη δυνατότητα από την 01.08.2017 έως και τις 05.09.2017 να προσφέρετε υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή περισυλλογή μεγάλων ποσοτήτων επικοινωνήστε στο 6937-669095 (Εύφη Αναστασίου, αρχηγός 10ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας) ή στο 6932-408758 (Στρατής Μπαλάσκας, περιφερειακός έφορος Προσκόπων Λέσβου)

Στην περίπτωση που προσκοπικά κλιμάκια εκτός Κέρκυρας ενδιαφέρονται να συνδράμουν τη συγκέντρωση σχολικού υλικού, θα πρέπει να επικοινωνήσουν σχετικά με τη αποστολή με τον περιφερειακό έφορο Προσκόπων Λέσβου στο παραπάνω αναφερόμενο τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey