Νέα μπιλιέτα με αναδρομικές χρεώσεις, για ανύπαρκτες προσφερόμενες υπηρεσίες εκ μέρους του Δήμου

Οι υπερβολικές χρεώσεις των ΤΑΠ…

14/09/2017 - 10:28 Ενημερώθηκε 14/09/2017 - 10:58

Το ζήτημα των χρεώσεων των Τελών Ακίνητης Περιουσίας, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και από χθες που κυκλοφόρησαν ευρέως τα πρώτα «μπιλιέτα» στους δημότες, απασχολεί ολοένα και περισσότερο, προβληματίζοντας ειδικά από τη στιγμή που εμφανίζονται λογαριασμοί με αναδρομικές χρεώσεις.

Οι αυξημένες χρεώσεις ΤΑΠ λοιπόν τέθηκαν σε συζήτηση με γενικό τίτλο «τη μείωσή τους», ωστόσο παρά το ότι αποφασίστηκε η μείωση έως 50% για αγροτικές εγκαταστάσεις με απόσταση από τον οικισμό από 300 έως 800 μέτρα, και μείωση 90% σε αγροτικές εγκαταστάσεις με απόσταση από τον οικισμό 800 μέτρων και άνω, ο προβληματισμός παραμένει. Αφού δεν παύει να είναι ένα ακόμη «χαράτσι» και μάλιστα από αυτά που δεν υπολόγιζε κανείς…

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία…

Γι’ αυτό εξάλλου, μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διεξήχθη μία πολιτική συζήτηση περισσότερο, με τη δημοτική αρχή να έρχεται αντιμέτωπη με την υποχρέωση να «εφαρμόσει» το νόμο, παρά την εκδήλωση της πρόθεσής της (διά του δημάρχου) να αγωνιστεί για την κατάργηση του ΤΑΠ. Δεδομένου ότι οι χρεώσεις αφορούν ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε υπηρεσίες που ο Δήμος δεν προσφέρει στους δημότες… «Όλοι μας και μαζί, επιχειρηματίες, αγρότες, δημοτική αρχή, μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για την κατάργηση του ΤΑΠ, ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος. Όμως δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση μη είσπραξης των χρημάτων που οφείλονται στον Δήμο Λέσβο και έχουν βεβαιωθεί, γιατί θα έχουμε ποινικές ευθύνες και συνέπειες ως Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός, ο οποίος πάντως «σώθηκε» από τις ψήφους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Αδέσμευτου Συνδυασμού» και των ανεξάρτητων Στρατή Τζιμή, Χρυσούλας Ζωγράφου, για να περάσει η πρόταση της Οικονομικής Υπηρεσίας για την διεκπεραίωση του θέματος των ΤΑΠ.

 

 

«Μέτρα ενάντια στους αγρότες από τη δημοτική αρχή»

 

Η δημοτική αρχή με τον παραπλανητικό τίτλο «Μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού σε αποθήκες και γεωργικά κτίρια», για πρώτη φορά εφαρμόζει χαράτσι στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, ενώ ταυτόχρονα βεβαιώνει και αναδρομικά τέλη, υποστηρίζει η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» για όλα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΤΑΠ.

«Στην πρόταση μας για κατάργηση των συγκεκριμένων χαρατσιών ως πολιτική απόφαση που θα πρέπει να πάρει ένα πολιτικό όργανο όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, που υποστηρίχθηκε από τη δημοτική μας παράταξη, τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και ομάδες αγροτών που πήραν το λόγο στο Συμβούλιο, η δημοτική αρχή, η “αδέσμευτη” παράταξη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και ανεξάρτητη (ΣΥΡΙΖΑ) απάντησαν με τυπολατρεία (δεν μπορούμε παρά να εφαρμόσουμε τους νόμους), φόβο (έχουμε ποινικές ευθύνες όσοι ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης) και συμβουλές νομικές “να πάνε δικαστικώς οι αγρότες γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη από το Δήμο” (από αντιδημάρχους που έπρεπε να παρέχουν αυτά τα ανταποδοτικά). Ταυτόχρονα θεωρούν “λαϊκισμό” την υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων, που εμείς θεωρούμε υποχρέωση μας. Η συζήτηση και η ψηφοφορία ήταν τελικά αποκαλυπτική για το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις είναι μόνο λόγια υποστηρικτικά αλλά επιθυμούν τη συνέχιση αυτής της αντιπαραγωγικής και ανθρωποκτόνας πολιτικής και στο Δήμο μας, θέλοντας το Δημοτικό Συμβούλιο απλά εφαρμοστικό όργανο των μνημονιακών νόμων, και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμούν και παλεύουν για έναν άλλο δρόμο τοπικής αυτοδιοίκησης», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, η παράταξη του «Άλλου Δρόμου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey