Νέα διαμαρτυρία στο Κέντρο της Μόριας

16/11/2017 - 15:42

Διαμαρτυρία ντόπιων και προσφύγων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Κέντρο της Μόριας, ενώ το πρωί είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου με τη συμπαράσταση όλων των σωμάτων των ένστολων.

Με αίτημα τον απεγκλωβισμό τους από τη Λέσβο, οι πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα για την ελευθερία, ενώ κατηγορούσαν την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνθήκες στο Κέντρο της Μόριας. Παράλληλα ζητούσαν την απελευθέρωση του Hesam Shaeri Hesari, «που έχει συλληφθεί προ ημερών από την αστυνομία κατά τη διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς. Ο Ιρανός πρόσφυγας βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή που βρίσκεται εντός της Μόριας και πρόκειται να απελαθεί. Ο Hesam είναι πρόσφυγας λόγω θρησκευτικής δίωξης και, εάν απελαθεί στο Ιράν, η ζωή του θα είναι σε σοβαρό κίνδυνο», εξήγησαν χαρακτηριστικά στο «Ε». Στο μεταξύ 28 μέρες διαμαρτυρίας συμπλήρωσαν χτες οι οικογένειες Αφγανών και Ιρανών στην πλατεία Σαπφούς, ενώ κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Ο Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας των προσφύγων που βρίσκονται πάνω από τρεις βδομάδες στην πλατεία Σαπφούς συνεχίζεται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο αγνοούν τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, αλλά παίζουν και με τη ζωή τους. Η υγεία των απεργών πείνας όσο περνούν οι μέρες χειροτερεύει κι εμφανίζουν ήδη σοβαρά συμπτώματα εξάντλησης. Επιπλέον, οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες δέχονται σχεδόν καθημερινά διαφόρων ειδών επιθέσεις μπροστά στα μάτια των στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου».

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey