Νίκος Χουντής:

«Να επανέλθουν τα επιδόματα για την απόλυτη ένδεια»

20/06/2017 - 15:35

Να επανέλθουν τα επιδόματα για την ακραία φτώχεια ευαίσθητων οικονομικά οικογενειών, νέων και απροστάτευτων παιδιών, που καταργήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Μαΐου ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας», Νίκος Χουντής.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., αφού τονίζει ότι «το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο έφερε και περικοπές επιδομάτων, μερικά εκ των οποίων θεσπίστηκαν ήδη από τις δεκαετίες 1960 - 1970, στα κατά τεκμήριο ασθενέστερα στρώματα, φτωχά ορφανά παιδιά, άπορους νέους και άτομα σε απόλυτη ένδεια», σημειώνει ότι, «βάσει της Έκθεσης 112/24/2017 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018», δηλαδή ένα συγκριτικά αμελητέο ποσό με θύματα τούς πλέον φτωχούς.

Ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να εισηγηθεί την επαναφορά των ανωτέρω επιδομάτων, τονίζοντας ότι σε περιόδους κρίσης όπως είναι η σημερινή θα περίμενε κανείς να υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη και αλληλεγγύη στους ασθενέστερους και ευρισκόμενους σε απόλυτη ένδεια και όχι να καταργούνται ή να περικόπτονται και τα ελάχιστα που μέχρι σήμερα δίδονται.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey