Ούτε 40 οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση

Μικρή η κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας Μικρή η κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας

«Μίνι» η διαμαρτυρία των Μοριανών

27/07/2017 - 17:48

 

Ούτε τους 40 δεν έφταναν οι κάτοικοι της Μόριας που συμμετείχαν χτες στην κινητοποίηση προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αίτημα την αποσυμφόρηση του Κέντρου της Μόριας. Και μάλιστα από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, πολλοί που εξεγείρονταν, αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι δεν ήταν ούτε κάτοικοι της Μόριας. Επίσης, ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της Μόριας, Νίκου Τρακέλλη, ο οποίος επεσήμανε: «Δεν μπορεί μέσα σε ένα κέντρο φιλοξενίας που είναι για 2.000 άτομα, να είναι 3.500 και να μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα. Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουμε εδώ και δυόμιση χρόνια».

Το ψήφισμα των κοινοτήτων της Μόριας και της Παναγιούδας παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Παύλος Μιχαλακέλλης, ο οποίος έδειξε κατανόηση στα προβλήματα των κατοίκων. Δείτε το σχετικό βίντεο στο emprosnet.gr.

 

Σύσκεψη τη Δευτέρα

Μετά την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή της κοινότητας Μόριας και κατόπιν σχετικού αιτήματος των προέδρων των κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας, κ.κ Τρακέλλη και Βιόλατζη, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, συγκάλεσε υπό την προεδρεία του, σύσκεψη την Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν να παραστούν ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι βουλευτές Ν. Λέσβου, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο δήμαρχος Λέσβου, ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας και ο διοικητής του Κέντρου υποδοχής Μόριας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey