Η έκτη κατά σειρά από τις 11 που πραγματοποιούνται στις συνοικίες της Μυτιλήνης

Λαϊκή συνέλευση σε Νεάπολη και Πληγώνι

15/02/2018 - 17:15

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πληγωνίου, η έκτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή «Νεάπολη & Πληγώνι».           

Το παρόν έδωσαν, ο Πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πατέρας Κλεάνθης Αδαλής, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, τα μέλη του προσωρινού Συμβουλίου της περιοχής Ζωή Διαμαντίδη, Σάββας Κωφόπουλος, Αρετή Μανιάτογλου και Μιλτιάδης Σούττης, καθώς και πολλοί κάτοικοι & επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή.   

Η λαϊκή Συνέλευση περιελάμβανε ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα  βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο βιολογικό καθαρισμό της νότιας πόλης, που εκκρεμεί επί δεκαετίες, επισημαίνοντας πως οι νομοταγείς δημότες πληρώνουν πολλά χρήματα για τον καθαρισμό των βόθρων, ενώ οι παρανομούντες αδειάζουν τα λύματα στα όμβρια. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι πολυάριθμες ανάγκες του Πληγωνίου.  

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής «Νεάπολη & Πληγώνι», του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.

Νέο τοπικό συμβούλιο

Το νέο 9μελές τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής «Νεάπολη & Πληγώνι», που αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες, απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες & επιχειρηματίες της περιοχής: Δημήτρης Αβαγιανός (Νεάπολη), Χαρίκλεια Καραβιάρη (Πληγώνι), Βενετία Κουτσουραδή (Νεάπολη), Αρετή Μανιάτογλου (Πληγώνι), Μάριος Ντουντούλας (Πληγώνι), Ιγνάτιος Πανταζόπουλος (Νεάπολη), Ιωάννης Πολυχρόνης (Πληγώνι), Μιχαήλ Στάθης (Νεάπολη), Κοραλία Τριανταφύλλου (Πληγώνι). Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο Μιλτιάδης Σούττης (Νεάπολη).    

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Δημήτρης Αβαγιανό, Χαρίκλεια Καραβιάρη και Αρετή Μανιάτογλου. Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του πατέρα Κλεάνθη Αδαλή, θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πληγωνίου. 

Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey