Τα προβλήματα της περιοχής επί τάπητος, ενώ αναδείχθηκε και το συνοικιακό της συμβούλιο

Λαϊκή συνέλευση και στο Κουμκό

13/03/2018 - 17:06

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο καφενείο «Γοργόνα» και η ένατη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, αυτή που αφορούσε στην περιοχή “Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα”. Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες του μέλους του προσωρινού Συμβουλίου Παναγιώτη Χατζάρα και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου, οι οποίοι εξήραν την πολυπληθή συμμετοχή των δημοτών, τόνισαν τη σημασία των λαϊκών συνελεύσεων ανά γειτονιά, που για πρώτη φορά οργανώνονται στη Μυτιλήνη και επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα τοπικά - συνοικιακά συμβούλια.

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα  βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή.

 

Τα βασικότερα προβλήματα

Ενδεικτικά, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε από τους δημότες, στα εξής θέματα: τη δημιουργία κόμβου με παράλληλη σηματοδότηση στο Φόρο την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την αυξημένη επικινδυνότητα για την ασφάλεια μαθητών και γονέων, που παρατηρείται κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι στην Ακαδημία την επικινδυνότητα για την ποδηλασία, το περπάτημα και το joking στην παραλιακή, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα οχήματα. Μετά τους δημότες των περιοχών Βαρειάς - Ακρωτηρίου και Νεαπόλεως - Πληγωνίου και οι κάτοικοι της περιοχής Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα επεσήμαναν την αναγκαιότητα αποχαρακτηρισμού της οδού Αεροδρομίου - Μυτιλήνης (Απ. Αποστόλου) από εθνική οδό, αλλά και ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή (αφού μόνο η δυτική πλευρά έχει αποκτήσει δίκτυο).

 

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής. Το νέο ενδεκαμελές συμβούλιο λοιπόν που αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες, απαρτίζεται από τους: Γιώργο Αναγνώστου, Νίκη Γεωργή, Θέμη Καλογρίδη, Παναγιώτη Καφέ, Αλέκο Κουζινόγλου, Ελένη Κριπιντίρη, Βασίλης Μούσκουρης, Δημήτρης Παναγιώτου, Μαριάνθη Πατρικοπούλου, Γιώργο Τριχόπουλο και Ευθαλία (Λίτσα) Χριστέλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey