Συγκινητική αλληλεγγύη ντόπιων, αλλά και Αυστριακών που έστειλαν βοήθεια!

Ξεπλήρωσαν το ρεύμα της άπορης οικογένειας

02/02/2018 - 11:18 Ενημερώθηκε 02/02/2018 - 12:48

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων που γράφαμε για την άπορη οικογένεια Μυτιληνιών που ζει στον Κάτω Χάλικα σε άθλιες συνθήκες και πολλοί συμπολίτες μας επιχειρηματίες και μη, κρατώντας την ανωνυμία τους, έσπευσαν να συνδράμουν. Από τα σπουδαία που συνέβησαν ήταν το χτεσινό, καθώς ο Erwin Schrümpf από την φιλελληνική αυστριακή οργάνωση «Griechenlandhilfe» που έχει συνδράμει πολλάκις το νησί μας, μαζί με την ντόπια εθελόντρια της οργάνωσης, μικροβιολόγο, Φεβρωνία Κανταρτζή μετέβησαν μαζί με όλη την οικογένεια στη ΔΕΗ πληρώνοντας 650 ευρώ, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα τις επόμενες τρεις ημέρες. Τους έδωσαν και ένα σημαντικό ποσό για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η οργάνωση θα προμηθεύει την οικογένεια με γάλα και πάνες δύο φορές το μήνα για το μικρό της οικογένειας, τον Φώτη που δεν έχει κλείσει ούτε τους 5 μήνες. Μάλιστα η κ. Κατερίνα η γιαγιά του, μας λέει ότι ο μικρός Φώτης, αλλά και η εφημερίδα μας έφεραν γούρι στο σπιτικό τους.

Αξίζει να αναφερθεί και η συγκινητική προσφορά των ντόπιων, ειδικά ενός ιδιοκτήτη σούπερ- μάρκετ που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έστειλε τσάντες με τρόφιμα, ενώ επειδή δεν έχει το σπίτι ρεύμα, τους αγόρασε σόμπα υγραερίου. Κι ένας άλλος ντόπιος επιχειρηματίας, όμως που επίσης θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, τους έβαλε ολοκαίνουρια πόρτα στο μικρό κεντρικό δωμάτιο, καθώς μέχρι πρότινος την έκλειναν με νάυλον και ξεπάγιαζαν στην κυριολεξία. Κι άλλοι ντόπιοι έδωσαν γάλατα, πάνες και κάποια μετρητά. Παλιό στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου μας έπαιρνε καθημερινώς, κινητοποιήθηκε συγκέντρωσε χρήματα και τα παρέδωσε, πάντα ανώνυμα. «Ευχαριστούμε και την εφημερίδα και όλο τον κόσμο που αυθόρμητα νοιάστηκε για μας, τσίμα τσίμα, και σιγά σιγά θα γίνει κανονικό το σπιτικό μας» λέει η κ. Κατερίνα, η οποία το κρατά το σπίτι πεντακάθαρο.

 

Αυτή είναι η «τουαλέτα». Χωρίς καζανάκι, χωρίς ντουζιέρα, κάνουν μπάνιο με κουβάδες.

Ο κ. Schrümpf , κρατώντας τον Φώτη μάς λέει: «Κανείς δεν θα έπρεπε να ζει έτσι στην Ευρώπη σήμερα»… Λίγες ώρες μετά ήταν στη Βρίσα, πάλι ξανά στο πλευρό των σεισμόπληκτων.

Η υγρασία έχει «πνίξει» το μικρό δωματιάκι, στο οποίο κοιμάται ο πατέρας και είναι η «κουζίνα», χωρίς ψυγείο, αφού μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ρεύμα.

Η υγρασία είναι ορατή στο πάτωμα, ενώ απ’ έξω το «μπάνιο» χωρις πόρτα

 

Νέα έκκληση

Πήγαμε χτες στο σπίτι της, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, αλλά κι άλλη βοήθεια είναι επιθυμητή και αναγκαία. Ο χώρος στο υπόγειο που βγαίνει στην αυλή είναι μες στην υγρασία και απαιτείται αλλαγή κουφωμάτων. Η τουαλέτα, που δεν έχει μπάνιο ή ντους είναι εξωτερική και εκεί λείπει μια πόρτα. Οι άνθρωποι κάνουν μπάνιο με κουβάδες νερού που έχω πρωτύτερα ζεστάνει σε έναν αίθριο χώρο! Το εγγονάκι της κ. Κατερίνας δεν μένει εκεί, αλλά σε μια μικρή γκαρσονιέρα με τους γονείς του που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. «Τώρα που η μητέρα μου θα έχει ρεύμα και θα μπορεί να κρατά το μωρό, θα μπορέσω να ξαναπιάσω δουλειά» μας λέει η κόρη της η Δήμητρα. Ακόμα, δεν υπάρχει ψυγείο και τηλεόραση.

«Άντε παιδιά, ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι» λέγαμε χτες με την κ. Κανταρτζή. Τα τηλέφωνα για βοήθεια είναι: 6987016311, 6972510608.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey