Παλλεσβιακός και Καρσίγιακα συναντήθηκαν ξανά, μετά από 89 χρόνια, σε μια ποδοσφαιρική συνάντηση

Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία! [pics]

21/08/2017 - 18:22 Ενημερώθηκε 22/08/2017 - 11:39

Ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων με ιδιαίτερα συμβολική και αθλητική σημασία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (19/8), στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής.

Ο ιστορικός Παλλεσβιακός, η παλιότερη ομάδα του λεσβιακού ποδοσφαίρου με έτος ίδρυσης το 1923, φιλοξένησε στη Λέσβο την Καρσίγιακα από τη Σμύρνη, σε μια αναβίωση της πρώτης τους ποδοσφαιρικής συνάντησης, η οποία καταγράφεται το μακρινό 1928 και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, έξι μόλις χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή και με νωπές ακόμη τις μνήμες των δεινών του πολέμου και της προσφυγιάς. Οι δύο ομάδες διατηρούν φιλικές σχέσεις από τις αρχές του περασμένου αιώνα, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του παράγοντα του «Παλλέ», Γιώργου Αμπελικιώτη.

Ο αγώνας ήταν μεταξύ των βετεράνων των δύο συλλόγων και στο καθαρά αγωνιστικό του σκέλος έληξε με 6-3 υπέρ της ομάδας της Λέσβου. Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της φιλικής ποδοσφαιρικής συνάντησης η Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Δήμαρχος Καρσίγιακα Huseyin Mutlu Akpinar, ο Πρόεδρος Αθλητισμού του Δήμου Καρσίγιακα Cihan Buyukoral, ο Αντιδήμαρχος Αϊβαλιού Ufuk Ova, ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας Mutlu Altuk, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Hakan Celiker, ο Γεν. Γραμματέας Onur Keles, καθώς και ο προπονητής  Selcuk Mete Yazici.

Από την πλευρά της η Καρσίγιακα τίμησε τις τοπικές αρχές, τον Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Παλλεσβιακό, ενώ παράλληλα πρόσφερε από μια φανέλα της ομάδας με τα ονόματα των Χριστιάνας Καλογήρου, Σπύρου Γαληνού, Νίκου Καρασάββα, Μιχάλη Ταμβακέλλη, Ταξιάρχη Βέρρου, Γιώργου Αμπελικιώτη και Παναγιώτη Ζορμπά.

Για την ομάδα του Παλλεσβιακού, με προπονητή τον Παναγιώτη Βελούτσο, αγωνίστηκαν οι: Μπαλής, Ιωαννίδης, Νικολαρέλλης, Βαλσάμης, Παπαβασιλείου, Πατσέλλης, Βαφειώτης, Γιακουμής, Μπαζίνας, Μπέντο, Χιωτέλλης, Τσούρος, Ζορμπάς, Πηγάσης, Μάτας.

Για την Καρσίγιακα του Selcuk Mete Yazici, έπαιξαν οι: Biyikli, Kelec, Diker, Yuceisik, Umut, Apaydin, Aybat, Eryigit, Ortabas, Dirik, Durak, Yuceisik, Dayulken, Mutlu Altug, Suleyman

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι βετεράνοι Μανώλης Βόμβας, Μάρκος Βρατσάνος και Χάρης Πελέκος.

{gallery}Palle_Karsiyaka{/gallery}

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey