Μέρα μεσημέρι

Κατσίκες ελευθέρας βοσκής... στη χωματερή

10/05/2017 - 18:43 Ενημερώθηκε 10/05/2017 - 18:59

Στην πάνω πλευρά της χωματερής στην Μυτιλήνη εντοπίσθηκαν σήμερα το μεσημέρι 200 κατσίκες να βόσκουν μέσα στα σκουπίδια φύλλα από κλαδέματα που είχαν εναποτεθεί εκεί αλλά και αποφάγια κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς μέσα από σακούλες σκουπιδιών. Αυτά κατάγγειλε χθες το απόγευμα στο «Ε» ο Μηχανολόγος Μηχανικός Χριστόδουλος Ψάνης. Ο ίδιος μας είπε ότι ο κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης των ζώων δεν βρίσκονται στο χώρο. Παράλληλα αναφέρει ότι απευθύνθηκε στο φύλακα του χώρου και τηλεφωνικά στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου κ. Μπλέτσα αμφότεροι του απάντησαν πως έχουν κάνει συστάσεις στον κτηνοτρόφο να μαζέψει τα ζώα του αλλά αυτός δεν συμμορφώνεται. Καμία ανταπόκριση δεν είχε ο κ. Μπλέτσας κι όταν απευθύνθηκε στην Αστυνομία για το συγκεκριμένα περιστατικό.

Το «Ε» απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό, ο οποίος τόνισε ότι: «ο κτηνοτρόφος δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας και πολλές φορές έχει απειλήσει τους φύλακες του χώρου. Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές αυτή την κατάσταση αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα για να την αντιμετωπίσουν. Ο χώρος είναι περιφραγμένος αλλά δυστυχώς ο κτηνοτρόφος καταπατά την περίφραξη και βάζει τα ζώα του μέσα στην χωματερή». Παράλληλα ο αντιδήμαρχος τόνισε πως στο χώρο αυτό εναποθέτονται κλαδέματα που μαζεύουν τα οχήματα του Δήμου από την πόλη της Μυτιλήνης και τα ζώα βοσκού τα φύλλα και τα κλαδιά, τόνισε ότι πλέον στην περιοχή δεν υπάρχουν οργανικά σκουπίδια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι κατσίκες τρώνε μόνο τα φύλλα από τα κλαδιά ή αποφάγια, πλαστικές σακούλες και άλλα σκουπίδια που βρίσκονται στο χώρο.

Το βέβαιο είναι πως τα ζώα σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να βρίσκονται και να βόσκουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης ο Δήμος Λέσβου οφείλει να περιφράξει τον χώρο και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο όποιο προσπαθεί να μπει μέσα.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την δημόσια υγεία. Η Κτηνιατρική υπηρεσία, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το χώρο, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και φυσικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης οφείλουν να πάρουν τα δέοντα μέτρα για να πάψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Σε καμία περίπτωση ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν πρέπει να αφεθεί να αμαυρώσει την εικόνα της κτηνοτροφίας του νησιού.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey