Η «Λεσβιακή Παροικία» συνδράμει τη Βρίσα

08/09/2017 - 17:13

Η «Λεσβιακή Παροικία», ο σύλλογος των Μυτιληνιών της Αθήνας, με τις μικρές δυνάμεις της, αποφάσισε να συνδράμει με 1.000 ευρώ μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, τους σεισμοπαθείς της Βρίσας και να αφιερώσει το επόμενο περιοδικό της «Αιολίδα», στη Βρίσα και τα προβλήματά της.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Καίτη Μεσσηνέζη, μαζί με την ταμία Άννα Σασιάκου και την αντιπρόεδρο Νατάσα Σαμαρέλλη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου παρέδωσαν στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, μια επιταγή των 1.000 ευρώ για τις ανάγκες των σεισμοπαθών της Βρίσας.

Ο συλλογισμός του πολιτιστικού σωματείου: «Στις 12 Ιουνίου το νησί μας δέχτηκε τις τραγικές συνέπειες ενός ισχυρού σεισμού. Το χωριό Βρίσα,  οικισμός παραδοσιακός, καταστράφηκε ολοσχερώς για δεύτερη φορά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και το 1845 και με ένα θάνατο κι αυτή τη φορά, όπως τότε.

Και έτρεξαν  να επισκεφτούν το χωριό υπεύθυνα άτομα, επίσημα πρόσωπα. Και όλοι να εκφράσουν διάθεση συμπαράστασης, να δώσουν ιδέες, συμβουλές, υποσχέσεις.

Μέσα στον πόνο αυτής της καταστροφής, μετά απ’ όλο αυτό το ενδιαφέρον, οι ελπίδες ζωντάνεψαν.

Τώρα, τέλος Αυγούστου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών αρχών, τα προβλήματα μένουν και περιμένουν τη λύση τους. Ελπίζουμε, ότι και όλοι οι άλλοι μιμούμενοι τον δραστήριο Σύλλογο των συμπατριωτών μας της Αθήνας, να μην μείνουν στα ευχολόγια, και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν». 

 

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey