Σχεδόν τρεις μήνες συμπληρώνει στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ η Μυτιληνιά, που συνελήφθη με κοκαΐνη

Η 19χρονη Ειρήνη έδωσε ονόματα

30/01/2018 - 12:40

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ πριν από σχεδόν τρεις μήνες.

Η 19χρονη από τη Μυτιλήνη φέρεται σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 να ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω διαδικτύου, όσο έμενε στη Μυτιλήνη και εκείνος της έταξε ότι θα γίνει μοντέλο. Η Ειρήνη έδωσε τελικά στις κινεζικές αρχές στοιχεία όχι μόνο για τον ίδιο τον Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του. Οι δυο τους εξάλλου την είχαν συνοδεύσει στην Αιθιοπία, εκεί όπου της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται, τον σάκο με την ειδική κρύπτη που είχε μέσα την κοκαΐνη, με την οποία συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, «ο 28χρονος ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών» και, εφόσον η κοπέλα μίλησε, δίνοντας ονόματα, κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η ιστορία, κάνοντας λόγο ακόμα και για αντίποινα.

 

Τον «καρφώνει» το facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση της σύλληψης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από τη Μυτιλήνη, ενώ έκλεισε και όλους τους λογαριασμούς του στα social media. Ωστόσο, ένα σχόλιο που είχε κάνει σε ανάρτηση της Ειρήνης στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή μόνο λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή τους για την Αιθιοπία, τον «καρφώνει». Γράφοντας κάτω από μια φωτογραφία της Μυτιληνιάς στα αγγλικά, «είναι από το... Χονγκ Κόνγκ;». Εκείνη, σκωπτικά, θα απαντήσει «made in China», για να καταλήξει ο άνδρας από τη Ρουμανία: «Ειρήνη ή Χονγκ Κόνγκ ή Τόκιο», με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συνθηματικά της έδινε το νέο δρομολόγιο ταξιδιού, χωρίς βέβαια κανείς τους να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε.

 

Στην Κίνα οι γονείς της

Την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αποκάλυψε πως η επικοινωνία της Ειρήνης με τους γονείς της είναι πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης. «Οι γονείς της βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη μόνο για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση. Ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε», επεσήμανε.

 

Ένοχη ή αθώα;

«Στην ακρόαση αυτή θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε αυτή να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια τι ακριβώς δηλώνει για τη σύλληψή της», ανέφερε. «Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Δηλώνοντας αθώα, οδηγεί την υπόθεση σε δίκη που μπορεί να είναι και πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών. Αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή», προσθέτει ο δικηγόρος.

 

Δύσκολη η έκδοσή της στην Ελλάδα

«Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι' αυτό να ήταν ανέμελη... Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, η ποινή της θα κατέβει στα 16 χρόνια και με καλή διαγωγή μπορεί να εκτίσει τα 11 από αυτά! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν η Ειρήνη και οι γονείς της. Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey